United24: Україна закупила 13 броньованих авто швидкої допомоги

13:37, 16.10.2023
United24: Україна закупила 13 броньованих авто швидкої допомоги

Автомобіль відповідає стандартам НАТО і призначений для евакуації поранених з полю бою

Україна отримала свою першу броньовану "швидку" для фронту завдяки ініціативі United24. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

 

«Перша броньована автівка швидкої допомоги, придбана "Медичними закупівлями України" коштом, зібраним в межах ініціативи  United24, уже в Україні», – йдеться у повідомленні.

 

Машина вартує 9 532 000 грн. Загалом закуплено 13 таких "швидких". Вартість усіх становить 124 млн грн. 

 

МОЗ повідомляє, що Автомобілі призначені для евакуації медиками поранених з лінії фронту до найближчого медзакладу. Кожна автівка броньована та відповідає балістичним стандартам НАТО, а саме: стандарту STANAG 4569 рівня II. 

 


Крім того, ці авітівки можуть їхати зі спущенними шинами: у разі втрати тиску завдяки спеціальній конструкції швидкість варіюється від 50 до 150 км (залежно від ваги машини та якості дороги). 

 

Таким чином, якщо шина проб’ється осколком, "швидка" не стане посеред поля під обстрілами. Крім того, ці авто повнопривідні – можуть їздити польовими, розбитими війною дорогами. 

 

Машини спеціально виготовляли під замовлення в Канаді. Як тільки інші авто з партії будуть готові, їх транспортують до України.

 

Як повідомляла УМ, на постачання Збройних сил України прийняті багатоцільовий вертоліт і швидкісний мотоцикл наказами Міністерства оборони.