Порятунок в сезон алергій

05:52, 17.05.2023
Порятунок в сезон алергій

На сьогодні існує безліч безрецептурних варіантів лікування сезонної алергії.

Весна та літо у багатьох асоціюються з теплою погодою та красивою природою, але деяким складніше насолоджуватися прогулянками через пилок. Це один із найрозповсюдженіших алергенів у світі, і спричиняють його не лише квіти, а й цвітіння дерев та бур'янів. У деяких випадках алергія може розпочинатися в травні та тривати аж до осені. Цвітуть квіти, трава росте, але це не вирок для страждань у вигляді чхання, головного болю та очей, що сльозяться. Існує кілька способів лікування алергії, антигістамінні препарати вважаються найкращим рішенням. Але чи дійсно це так?

 

Ліки від алергії для ваших симптомів

 

На сьогодні існує безліч безрецептурних варіантів лікування сезонної алергії. Багато з цих препаратів можна включити до денного розпорядку дня, щоб полегшити або і зовсім позбутися неприємних симптомів.

 

Найпопулярніші рішення:

 

● антигістамінні таблетки — в їх основі блокування гістаміну, це хімічна речовина, яку виробляє організм, коли виявляє щось шкідливе;

● антигістамінні краплі — допомагають, коли сльозяться очі та турбує свербіж;

● назальні спреї — добре поєднуються з антигістамінними препаратами, полегшуючи чхання, закладеність та сльозотечу.

 

Всі ці засоби представлені на ринку різними брендами та в різних цінових категоріях. У мережі аптек D.S. можна вибрати, чим полегшити неприємні симптоми.

 

Відносною перевагою сезонної алергії є те, що час появи пилку є передбачуваним, а значить можна розпочати лікування за 2-3 тижні до сезону, а потім регулярно приймати препарати до закінчення цвітіння, щоб не відчувати симптомів алергії протягом цього часу.

 

Як ще можна зменшити прояви сезонної алергії?

 

Коли приходить літо, може здатися, що пилок всюди і від нього не сховатися. Насправді це не зовсім так. Вдома допоможе захиститися очищувач повітря, що зменшить концентрацію пилу в приміщенні. Він рятує не тільки від пилку, але і шерсті домашніх тварин, варто лише слідкувати за роботою та вчасно міняти фільтри. В сезон необхідно хоча б раз на місяць перевіряти їх і змінювати при потребі.

 

Алергія — не вирок. Навіть коли злощасний пилок заповнює вулиці, з ним можна продовжити уживатися. Антигістамінні препарати в цей час є важливим елементом щоденного життя, тому про їх наявність в домашній аптечці варто подбати заздалегідь.