Любов і секс подовжують життя та знижують ризик захворювань

18:15, 14.02.2023
Любов і секс подовжують життя та знижують ризик захворювань

Серед усіх чудес світу найбільшим є кохання. (Фото з сайту Pixabay)

Вчені та медики з різних країн світу дослідили, що секс і любов продовжують життя і знижують ризики серйозних захворювань.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє агентство The Sun

 

Лікар загальної практики Рейчел Ворд з Медичного центру Вудлендс у США зазначає, що любити когось і відчувати себе коханим сприяє зменшенню кількості проблем з психічним здоров’ям. А дослідники з Люксембурзького університету виявили, що шлюб знижує ризик розвитку діабету II типу.

 

Вчені з Університету штату Огайо опублікували результати наукової роботи, які підтверджують, що щасливо одружені люди менш схильні до розвитку депресії, ніж неодружені та самотні.

 

Це дуже важливо, оскільки, за даними Національного Інституту старіння США, тривала самотність може мати негативний вплив на здоров’я, еквівалентний викурюванню 15 цигарок на день.

 

До речі, згідно з дослідженням Університету Західного Онтаріо, відмовитися від нікотину не так складно, якщо ваш партнер раніше кинув палити або не курить. Статистичне управління Нідерландів виявило, що 23% завзятих курців, які викурюють більше 20 сигарет за день, не доживають до 65 років, і в середньому ця звичка скорочує тривалість їхнього життя на 13 років.

 

Дослідження Університету Бригама Янга засвідчило, що відсутність міцних стосунків (романтичних чи інших) збільшує ризик передчасної смерті від усіх причин на 50%. Це означає, що близька дружба так само важлива для довголіття.

 

Як виявляється, не тільки любов може покращити наше самопочуття. Вчені з’ясували, що секс благотворним чином позначається на нашій імунній системі, є хорошим тренуванням для серця і судин, особливо для жінок.

 

Згідно з одним дослідженням, проведеним науково-дослідним інститутом Нової Англії в штаті Массачусетс, секс двічі на тиждень може знизити ризик серцевих захворювань майже на 50%.

 

Дослідження, представлені в огляді університету Оттави 2016 року, засвідчують, що секс може допомогти при безсонні. А все завдяки вивільненню окситоцину, який знижує кров’яний тиск і рівень стресу. 
 


Нагадаємо, 14 лютого у всьому світі відзначають День святого Валентина.