У місті Городок на Хмельниччині встановили скульптуру коронавірусу

18:12, 23.09.2022
У місті Городок на Хмельниччині встановили скульптуру коронавірусу

Пам’ятник коронавірусу на Хмельниччині

У Хмельницькій області у містечку Городок відкрили скульптуру коронавірусу, що присвятили лікарям, які рятували пацієнтів під час пандемії 

 

Пам'ятник встановили біля місцевого краєзнавчого музею, що на вулиці Шевченка в центрі міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцеве видання Городок. City.

 

Автором ідеї став власник фармацевтичної компанії Микола Гуменюк.

 

«Скульптура демонструє побитий, пошматований вірус у результаті дії різних ліків, антитіл, вакцини. І вірусу все-таки не вдається проникнути всередину організму. Цим ми хочемо зміцнити у людей віру і вселити надію у те, що і теперішнє зло буде подолано, коли всі згуртовані», – пояснив  ідею скульптури чоловік.

 

Як розповів архітектор проекту Микола Ліфіренко, над скульптурою працювали протягом року із серпня 2021 року. Робота виконана у співавторстві зі скульптором Валентином Дановським.

 

«У скульптурі увічнено момент перемоги над вірусом, що став можливим завдяки новітнім науковим фармацевтичним розробкам. А хімічні формули цих розробок висічено на кам’яному постаменті комплексу, зі збереженням місця під наступні фармакологічні відкриття», –йдеться на сайті музею.

 

Як повідомляла УМ, на відновлення культурних пам´яток в Україні збиратимуть гроші через  FT- проєкт. Наразі їхня кількість досягла понад 460-ти об'єктів.