У Хмельницькому воїни-ракетники здали кров задля порятунку побратима

19:24, 29.12.2021
У Хмельницькому воїни-ракетники здали кров задля порятунку побратима

Військовослужбовці ракетної бригади «Свята Варвара» регулярно долучаються до здачі крові та її компонентів. (facebook.com/Ukrmilitarymedic)

Військовослужбовці окремої ракетної бригади «Свята Варвара» здали кров для порятунку Ігоря Козачка, який перебуває в хірургічному відділенні Хмельницької міської лікарні.

 

Це дало змогу забезпечити наявну потребу та створити резерв крові для проведення лікування.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба бригади у середу, 29 грудня.

 

«Кожна людина може потрапити у скрутну життєву ситуацію, коли вкрай потрібна підтримка і лише своїми силами впоратися неможливо. У таких ситуаціях вкрай важливо мати підтримку рідних і близьких людей на яких можна покластися», - зазначають у повідомлені.

 

І додають: «Для військовослужбовців, окрім їхніх родини, такими людьми є ще й побратими з якими вони проходять військову службу, ділять всі тяготи та виконують конституційний обов’язок захищаючи Україну».

 

Командування бригади наголошує, що кожен бажаючий також може здати кров для Ігоря Козачка, який перебуває у хірургічному відділенні Хмельницької міської лікарні. 

 

 

За інформацією прес-служби бригади, їх військовослужбовці регулярно долучаються до здачі крові та її компонентів.

 

У 2019 році ракетники провели тиждень здачі крові, у ході якого понад 150 військовослужбовців поділилися частинкою себе та допомогли людям, що цього потребують.

 

Загалом військовослужбовці 19 ракетної бригади тоді здали понад 50 літрів крові.

 

Як повідомляла «УМ», Німеччина передасть ЗСУ мобільний польовий госпіталь Role-2.