У Львові лікарі врятували 10-річного Кирила з Бахмута

14:27, 13.09.2022
У Львові лікарі врятували 10-річного Кирила з Бахмута

Через опіки і рубці Кирило не міг повноцінно рухатися, але лікарі зарадили цьому, зробивши хлопчику пластичну операцію

У Львові українські та американські лікарі врятували хлопчика з Бахмута Донецької області, який отримав серйозні травми, коли переховувався у підвалі від ворожих обстрілів.

 

Він та його брат випадково облилися окропом. 

 

Як інформує Україна молода, розповідають у Першому медичному об'єднанні Львова.

 

Кирилові – 10 років, і війна вже двічі зруйнувала його домівку.

 

Вісім років тому окупанти знищили житло сім'ї хлопчика у Горлівці, а під час повномасштабної війни ворог зруйнував будинок і у Бахмуті.

 

Кирило разом із братиком ховалися від російських ракет у підвалі, коли випадково зачепили каструлю з окропом.

 

У результаті тіла обох дітей покрилися численними опіками та рубцями.

 

Через це зараз Кирило не міг повноцінно рухатися, кажуть лікарі.

 


«Дитячому тілу, яке росте, рубці заважають рухатися. Хлопчику важко згинати коліна, виникають проблеми при ходьбі. Проте наші лікарі спільно з американськими колегами змогли це виправити»,– наголошують медики.

 

Єдиним виходом врятувати хлопчика була пластична операція, під час якої хірурги відновлюють рухомість кінцівок.

 

 

Її провели медики львівської лікарні Святого Миколая спільно з щелепно-лицевим хірургом Стівом Ортеном та пластичним хірургом Крейгом Хобаром зі США.

 

Зараз на рахунку лікарів уже три такі операції та дві естетичні процедури. Найменшому пацієнту, якому допомогли лікарі, було 5 років, а найстаршій – 17.

 

«У нашій лікарні Святого Миколая вони допомагали дітям із найскладнішими вродженими вадами, мінно-вибуховими травмами обличчя та післяопіковими дефектами»,– резюмували у першому медоб'єднання Львова. 

 

Нагадаємо, у лікарні Св. Миколая нині лікують рідних брата і сестру, які постраждали, коли в їхній дім на День Незалежності прилетіла російська ракета. Крім того, раніше у медзакладі врятували братів Володю та Якова, які постраждали внаслідок удару РФ по Сергіївці, що на Одещині. Ракета прилетіла у їхній дім.

 

Як повідомляла УМ, у Києві медики «пришили» повністю відрубаний палець 9-річному хлопчику, який постраждав під час окупації. Реплантацію провели лікарі «Охматдиту».