Німеччина подарує Україні мобільний польовий госпіталь Role-2

09:43, 29.12.2021
Німеччина подарує Україні мобільний польовий госпіталь Role-2

У польовому госпіталі Role-2 можна стабілізувати та прооперувати поранених перед їх доставкою до лікарні

Збройним силам України Німеччина передасть мобільний польовий госпіталь Role-2. Загалом з 2014 року Україна отримала від Німеччини допомоги на €13 мільйонів.

 

Як інформує УМ, про це в своєму Twitter написав міністр оборони Олексій Резніков.

 

«Завдяки нашим партнерам у січні 2022 року українські Військово-повітряні сили отримають мобільний польовий шпиталь Role-2! Ми цінуємо це», — зазначив він.

 

Також Резніков додав, що за останні сім років у Німеччині пролікувалися 160 поранених українських військових.

 

Польовий шпиталь Role-2 можна розгорнути безпосередньо біля зони бойових дій, там військовому можуть стабілізувати стан здоров’я та провести операції перед госпіталізацією. До складу такого шпиталю входять різні намети, контейнери, кілька палат, амбулаторне відділення, стоматологія, лабораторії, операційна та радіологічне відділення.

 

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков звинуватив Німеччину у блокуванні поставок зброї для ЗСУ через НАТО. За його словами, Берлін у листопаді наклав вето на закупівлю Україною антидронових рушниць і антиснайперських систем через натівське агентство закупівель.

 

Як повідомляла УМ, російський політик, лідер ЛДПР і депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський закликав до бомбардування України в новорічну ніч.