Коронавірус: друге щеплення «прогуляли» 600 тисяч українців

11:52, 17.11.2021
Коронавірус: друге щеплення «прогуляли» 600 тисяч українців

МОЗ закликає українців не зволікати і прийти за другою дозою. (facebook.com/moz.ukr)

Першу дозу вакцини від коронавірусу отримали близько 12,45 млн українців станом на ранок середи.

 

Тоді як 600 тисяч із них не прийшли вчасно, а відтак, не зробили друге щеплення.

 

Як повідомляє Україна молода, такі дані навів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у середу.

 

«Зараз понад 600 тисяч українців ще не дійшли за своєю другою дозою, незважаючи на те, що час її введення вже настав. Тому прошу, не зволікайте і зверніться до найближчого пункту щеплення або центру вакцинації», - сказав пан Ляшко.

 

Тож міністр нагадав про необхідність повної вакцинації від коронавірусу.

 

За даними МОЗ, станом на 17 листопада в Україні щеплено 12 445 581 особу, з них отримали одну дозу - 12 445 579 осіб, повністю імунізовано 9 068 241 особу. Загалом проведено 21 513 820 щеплень.

 

Водночас головний санітарний лікар Ігор Кузін стверджує, що останні тижні в Україні фіксують покращення ситуації із захворюваністю на коронавірус за низкою показників.

 

За його словами, Україна перебуває на третьому рівні захворюваності у Європі.

 

"Але другий тиждень поспіль у нас середня кількість госпіталізацій із COVID перебуває практично на однаковому рівні. У середньому – це 5 тис. осіб протягом доби госпіталізуються", – пояснив Кузін в інтерв'ю «Сегодня».

 

Також у МОЗ фіксують скорочення розриву між госпіталізаціями та виписками.

 

"Якщо раніше у нас кількість госпіталізованих значно перевищувала кількість виписаних і нам доводилося постійно додавати нові місця, то зараз ми бачимо, що розрив скоротився", – каже Кузін.

 

За його словами, тиждень тому розрив був 18%, а зараз 6%. Таким чином, поступово відпадає потреба у додаванні нових місць у лікарнях. На його думку, це певна ознака стабілізації захворюваності, чому посприяли і карантинні обмеження.

 

Як повідомляла «УМ», влада виплатить повністю вакцинованим українцям тисячу гривень, але не «живими» грошима, а у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів і виключно на туризм, спорт або культуру.