У Киргизстані пацієнтів з COVID-19 лікують отруйною настоянкою за особистим рецептом президента

12:48, 22.04.2021
У Киргизстані пацієнтів з COVID-19 лікують отруйною настоянкою за особистим рецептом президента

Міністр охорони здоров'я Киргизстану Алимкадир Бейшеналієв випив настоянку іссик-кульського кореня публічно.

Міністр охорони здоров'я Киргизстану Алимкадир Бейшеналієв підтвердив, що лікарі масово лікують пацієнтів з COVID-19 настоянкою іссик-кульського кореня.

 

Як передає Україна молода, рецепт настоянки лікарям повідомив особисто президент Садир Жапаров.

 

І це попри те, що ВООЗ називає рослину однією з найбільш отруйних, а її застосування, навіть зовнішнє, небезпечним для життя.

 

Лікувати таким чином пацієнтів з коронавірусів запропонував президент Садир Жапаров, який особисто проводить лекції для лікарів, як правильно приймати настоянку.

 

За словами глави МОЗ, президент - єдина людина, яка визначає дозу кореня для лікування. Настоянку готують у державній резиденції глави держави, де для цього виділили спеціально обладнане приміщення.

 

Садир Жапаров ще в липні 2020 року, перебуваючи в той час в колонії, де відбував ув’язнення за кримінальні злочини, розповів майбутньому міністрові, що вилікувався від коронавірусу завдяки цій рослині.

 

Бейшеналієв пояснив, що настоянку потрібно приймати в гарячому вигляді, тому у всіх лікарнях поставили електрочайники. На підтвердження своїх слів під час прес-конференції міністр сам випив з чайника цю настоянку.

 

Жапаров, посилаючись на досвід предків і власного батька, вважає іссик-кульський корінь ліками від маси хвороб - раку шлунка, бронхіту і навіть ревматизму.

 

ВООЗ вважає іссик-кульський корінь (він же аконіт або борець джунгарський) вкрай отруйною рослиною, застосування якого в медицині неприпустимо і небезпечно для життя.