Стефанишина передала міністру Степанову поховальні квіти від жертв коронавірусу, відео

14:20, 16.04.2021
Стефанишина передала міністру Степанову поховальні квіти від жертв коронавірусу, відео

Ольга Стефанишина з поховальними гвоздиками під час виступу Степанова у Верховній Раді.

Народна депутатка від фракції «Голос» Ольга Стефанишина передала міністру охорони здоров’я Максиму Степанову поховальні квіти від родичів померлого від коронавірусу.

 

Як повідомляє Україна молода, це сталося під час виступу Степанова у Верховній Раді у п’ятницю.

 

Зокрема, пан Степанов відповідав на питання обранців під час години запитань до уряду. Тоді як пані Стефанишина з місця наголосила міністру, якого вона послідовно критикує за прорахунки в боротьбі з пандемією, що якраз сьогодні у столиці ховають чоловіка, який помер від ускладнень COVID-19.

 

«Поки ви тут доповідаєте, пане Степанов, на одному з київських кладовищ ховають чоловіка. Він помер від коронавірусу. І родичі просили вам розказати його історію. Ще три тижні тому це був абсолютно здоровий чоловік 68 років. У нього був, щоправда, діабет. Він пішов до сімейного лікаря і попросив його вакцинувати від COVID-19. А йому сказали: "Вакцин для вас немає". У нас немає в країні вакцин, бо ви їх не поставили», - звернулася депутатка до Степанова.

 

За її словами, вже за декілька днів чоловік захворів на коронавірус і помер.

 

«Так от, пане Степанов, це вам - поховальні квіти. Які родичі людини, що померла в 68 років, просили вам передати. Щоб ви знали, що за кожною смертю - по 500 на день - стоїть конкретна людина», - сказала пані Стефанишина і підійшовши до трибуни вручила міністру гвоздики.

 

Майже відразу після цього квіти забрала з трибуни нардеп Галина Третьякова.

 

Тоді як міністр охорони здоров’я різко відреагував на цей "перфоманс" і закликав "не маніпулювати смертями людей".

 

"Коли ви наступного разу будете маніпулювати смертями людей, то згадайте, будь ласка, що ви особисто зробили для того, щоб цих смертей не було. Не треба маніпулювати смертями людей! COVID - це важка хвороба, яка забирає життя людей. Не треба маніпулювати і використовувати смерті людей для своїх маніпуляцій та свого дешевого піару", - сказав Максим Степанов.

 

Під час його слів депутати у залі скандували: "Ганьба".

 

 

Зауважимо, що під час виступу Максим Степанов запропонував посилити карантин на травневі свята.

 

Як повідомляла "УМ", народні депутати збирають підписи про скликання позачергової сесії Верховної Ради для розгляду відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова.