Максим Степанов не задоволений темпами вакцинації

11:04, 09.03.2021
Максим Степанов не задоволений темпами вакцинації

Після щеплення Максим Степанов вирішив особисто втрутитися в ситуацію, щоб "істотно збільшити кількість вакцинованих в найближчі дні".

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про необхідність прискорити вакцинацію від коронавірусу. На його думку, в Україні вже повинні були вийти на рівень в 10 тисяч щеплень на день, але поки темпи більш ніж втричі нижчі.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Степанов заявив у вівторок.

 

За словами, урядовця процес імунізації розпочався 24 лютого, і за цей час вакцинували 19 118 осіб.

 

"Мене не влаштовують ці цифри. Я інше ставив завдання щодо темпів вакцинації, розуміючи, що ми каскадним шляхом її розгортаємо. На кінець минулого тижня ми повинні були вийти на 10 тис. осіб на добу і далі збільшувати цю кількість", - каже міністр.

 

За його даними, наразі показники вакцинації складають в середньому 3 тисячі осіб на добу.

 

Відтак, міністр вирішив особисто втрутитися в ситуацію, щоб "істотно збільшити кількість вакцинованих в найближчі дні".

 

"Сьогодні проведемо селектор, в якому братимуть участь голови обласних адміністрацій, представники Офісу президента і департаментів охорони здоров'я, які є координаторами. Чим більше ми вакцинуємо осіб, тим більше ми захищені", - сказав Степанов.

 

Цікаво, що у монобільшості не розглядають можливість звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова через проблеми з вакцинацією населення. Мовляв,  це буде безвідповідальним кроком, оскільки він досяг домовленості щодо постачання в Україну 20 млн доз вакцини.

 

Зокрема, в ефірі одного з телеканалів нардеп від фракції "Слуга народу" Павло Фролов заявив:

 

"Зараз його звільняти – це фактично буде безвідповідально, тому що він цю стратегію закладав. Він проводив переговори. Від нього є інформація про те, що понад 20 млн вакцин… що вже є домовленість про поставку. Причому це ще не все, це все продовжується… У нас у п'ятницю була година запитань до уряду, він сказав, що буде можливість усім охочим до кінця року вакцинуватися. Тому давайте почекаємо, дійсно, зараз темпи (вакцинації – ред.) дуже малі, але такі країни, як Японія, як Південна Корея почали, мені здається, вакцинацію пізніше, ніж Україна. І не всі європейські країни ще почали".

 

Як повідомляла «УМ», одним з перших від коронавірусу вакцинувався президент Володимир Зеленський.