Коронавірус: українцям обіцяють безкоштовні тести у приватних лабораторіях

20:02, 09.10.2020
Коронавірус: українцям обіцяють безкоштовні тести у приватних лабораторіях

Наразі невідомо, як працюватиме безкоштовне тестування на коронавірус у приватних лабораторіях.

Кабінет міністрів виділив додаткові 260 мільйонів гривень загалом для збільшення рівня тестування на коронавірус в Україні.

 

Уряд обіцяє, що українці зможуть тепер безкоштовно зробити тестування на COVID-19 у приватних лабораторіях.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання у п’ятницю.

 

Зокрема, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що 100 мільйонів гривень виділяють лабораторіям для проведення самих тестів і ще 160 мільйонів на закупівлю додаткового обладнання для них.

 

За словами глави уряду, МОЗ обіцяє найближчим часом збільшити кількість ПЛР-тестів з нинішніх 30-35 тисяч на добу до 50 тисяч на добу..

 

«Люди не повинні чекати результати своїх тестів на COVID-19 декілька днів», — зазначив прем’єр у соцмережах.

 

Як доповів під час засідання Кабміну міністр здоров'я України Максим Степанов, додаткові гроші виділять з держаного бюджету на безкоштовне тестування у приватних лабораторіях.

 

Так, лабораторним центрам, які підпорядковуються МОЗ, додатково надали 100 млн гривень на закупівлю послуг з проведення тестувань методом-ПЛР у закладах охорони здоров'я, незалежно від форми їхньої власності.

 

«Цим актом ми додаємо приватні лабораторії до процесу тестування, а саме, щоб це було безкоштовно для громадян України», — наголосив Степанов.

 

Щоправда наразі невідомо, як працюватиме таке безкоштовне тестування у приватних лабораторіях. Адже у МОЗ ще не надали відповідних роз’яснень.

 

Як повідомляла «УМ», влада розглядає варіант запровадження в Україні карантину вихідного дня.

 

Мер Києва Віталій Кличко закликав прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра охорони здоров’я Максима Степанова надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на коронавірус у державних медичних установах столиці.