«Крокуємо пеклом»: у Вірменії не встигають госпіталізувати хворих на коронавірус

15:00, 07.06.2020
«Крокуємо пеклом»: у Вірменії не встигають госпіталізувати хворих на коронавірус

Кількість інфікованих Covid-19 зростає на понад 500 людей у Вірменії вже п'ятий день поспіль.

Система охорони здоров'я перевантажена і не встигає госпіталізувати хворих на коронавірус у Вірменії. Кількість інфікованих Covid-19 зростає на понад 500 людей у Вірменії вже п'ятий день поспіль.

 

Відтак, влада країни змушена визнати, що ситуація з коронавірусом стала критичною.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян, у якого також підтверджений Covid-19.

 

"Ми досягли критичної позначки і крокуємо пеклом. У Вірменії зараз є понад 200 хворих, які чекають черги на госпіталізацію. Система охорони здоров'я перевантажена і не встигає госпіталізувати хворих. Є випадок, коли через запізніле надання медичної допомоги померла людина. Два випадки смерті зареєстровані, коли пацієнт був у загальному відділенні, оскільки в реанімаційному відділенні не було місць", - сказав пан Пашинян.

 

 

Глава уряду зізнався, що влада розглядала можливість оголошення локдауну, проте все ж було вирішено, що він не дасть бажаного результату. І не тільки тому, що економічні наслідки будуть тяжкими для Вірменії, а й тому що карантин "не буде дотримуватися на належному рівні".

 

Зауважимо, що у Вірменії за минулу добу виявили коронавірус у 547 осіб, кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 в країні досягла 12 547.

 

1 червня стало відомо, що коронавірусом заразився прем'єр країни Нікола Пашинян.