Відставка Степанова: на Банковій вимагали звільнити главу МОЗ, фото

20:53, 29.05.2020
Відставка Степанова: на Банковій вимагали звільнити главу МОЗ, фото

Учасники акції нагадують, що МОЗ закупило захисні костюми для лікарів за більші гроші, ніж це роблять волонтерські організації.

Близько 150 активістів влаштували протест щодо корумпованості керівництва МОЗ, зокрема міністра Максима Степанова, під стінами Офісу президента на Банковій у п’ятницю вечері.

 

Учасники акції нагадали главі держави, що керівництво МОЗ закупило захисні костюми для лікарів, що працюють з COVID-19, за більші гроші, ніж це роблять волонтерські організації.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на вітчизняні ЗМІ.

 

Учасники назвали мітинг «Хіп-хоп» вечірка на честь «першого мільярда Степанова».

 

 

Перед офісом президента поставили старі пусті ліжка, які символізують пацієнтів і лікарні, яким не вистачає засобів захисту. Також облаштували діджейський пульт, сухий лід, шампанське, несправжні гроші та ікру, золотий батон, корону тощо.

 

Акцію супроводжувала гра діджея.

 

Серед інших на мітинг прийшла депутатка від фракції «Голос» Оксана Стефанишина. За її словами, учасники акції вимагають відставки Степанова. Також його звинувачують у «рейдерському захопленні» Національної служби здоров’я.

 

 

На акції був помічений і представник «монобільшості», депутат з фракції «Слуга народу» Дмитро Гурін, який запевнив журналістів, що президент Володимир Зеленський поставив на особистий контроль ситуацію із костюмами.

 

«Якщо є факти корупції, то за це мають бути наслідки», — наголосив депутат.

 

Сам міністр Степанов кілька разів відповідав на закиди про завищену ціну на костюми, що МОЗ закупило якісніші костюми, на відміну від «малярних костюмів» від волонтерів

 

 

Як повідомляла УМ, МОЗ України у зв’язку зі спалахом коронавірусної хвороби закупило костюми біозахисту для лікарів за завищеними на 40% цінами. МОЗ купує костюми по 500 грн, тоді як волонтери і місцеві лікарні купують їх за ціною до 300 гривень.

 

Нагадаємо, що у квітні низка депутатів заявила, шо керівництво держави вирішило скасувати другий етап медичної реформи. Детальніше читайте у матеріалі УМ "Безкоштовних пологів не буде".