Ляшко готується до відкриття дитсадків 25 травня

21:34, 19.05.2020
Ляшко готується до відкриття дитсадків 25 травня

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко спілкується з батьками-протестувальниками під Кабміном.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко запевняє, що уряд дозволить відновлювати роботу дошкільних закладів, які потрапляють у другий етап виходу з карантину з 25 травня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Ляшко сказав під час спілкування з батьками, які пікетували Кабмін у вівторок.

 

"Ми прив’язали відкриття дитячих садочків та запуск громадського транспорту, для того щоб можна було працювати та було де залишати дітей. Дошкільні заклади будуть відкриватися за певних умов. Вони опубліковані на сайті МОЗ для громадського обговорення. Ми прагнемо зібрати всі слушні рекомендації від батьків, власників дитячих садочків та МОН. Здоров’я батьків та дітей – в пріоритеті", – сказав пікетувальникам головний санітарний лікар.

 

За словами Ляшка, в кожному регіоні при відновленні роботи дитсадків буде враховуватися динаміка поширення коронавірусу та ефективність протиепідемологічних заходів.

 

У постанові, підписаній головним санітарним лікарем, зазначається, що у дитсадках проводитимуть обов’язковий температурний скриніг перед початком зміни, а дітям – одразу на вході та кожні 4 години під час перебування у дошкільному закладі.

 

Використання багаторазових рушників і м’яких іграшок у дитсадках буде заборонено. Також запроваджується адаптивне харчування, щоб діти не могли перебувати одночасно за одним столом.

 

Пріоритет надаватиметься активностям дітей на відкритому повітрі, а не в групах.

 

Як повідомляла «УМ», 19 травня під будівлею уряду в Києві зібралося кілька десятків протестувальників, які вимагали дозволити роботу дитячих садків в Україні.

 

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль говорив лише про можливість поступового відновлення роботи дитячих садочків.