Коронавірус: Росія вийшла на третє місце у світі за кількістю заражених

20:59, 11.05.2020
Коронавірус: Росія вийшла на третє місце у світі за кількістю заражених

Найбільше інфікованих коронавірусом росіян проживають у Москві.

Коронавірус швидкими темпами поширюється в Росії: лише за останню добу в країні виявили 11,6 тисяч нових інфікованих коронавірусом, а загальне число заражених збільшилася до 221 тисячі росіян.

 

Відтак, Росія вийшла на третє місце у світі за кількістю заражених коронавірусом станом на вечір 11 травня, поступившись лише США – перше місце (1,3 млн випадків) та Іспанії – друге (224,3 тисячі заражених).

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють російські ЗМІ у понеділок.

 

З урахуванням останніх даних, Росія обійшла за показниками захворюваності коронавірусом Великобританію, де підтверджено 220,4 тисячі випадків зараження COVID-19, та Італію, де зафіксовано 219 тисяч інфікованих. Адже ще добу тому Росія перебувала на п'ятому місці за кількістю інфікованих. 

 

Тим не менше, 11 травня президент РФ Володимир Путін під час онлайн-наради з урядом зазначив, що запровадження режиму самоізоляції та неробочих днів нібито дозволило загальмувати поширення інфекції.

 

За словами Путіна, з 12 травня повинна відновитися робота промислових підприємств, і тепер Росія може перейти до початку поетапного виходу з режиму карантинних обмежень.

 

Зокрема Путін оголосив про відновлення з 12 травня роботи базових галузей економіки — енергетика, зв’язок, сільське господарство, промисловість, будівництво та видобуток корисних копалин.

 

Попри оголошений поетапний вихід з режиму обмежень, влада кожного російського регіону повинна вирішувати сама, які обмеження знімати.

 

Як повідомляла «УМ», на військовому полігоні Алабіно поблизу Москви щонайменше три сотні російських військових захворіли на Covid-19 в ході репетицій параду до 9 травня, який зрештою відмінили через епідемію.