Ємець закидає Супрун свою відставку

20:09, 30.03.2020
Ємець закидає Супрун свою відставку

Ілля Ємець втримався в кріслі міністра МОЗ лише неповних 26 діб.

Вже колишній міністр охорони здоров’я Ілля Ємець вважає, що підставою для його звільнення була позиція ексочільниці МОЗ Уляни Супрун, якій не подобалася його концепція реформування.

 

Про це Ємець розповів одразу після голосування Ради за його відставку у коментарі hromadske в понеділок.

 

"Підстави такі: що нашій команді, їй було представлено продовження реформування охорони здоров’я, вона не сподобалась нашим головним опонентам – це є виконувачка обов’язків Супрун, яка за три, по-моєму, роки продовжує, ну будемо так казати, знищувати стаціонарний рівень допомоги", – сказав ексміністр МОЗ.

 

Ємець також зазначив, що надавати допомогу стаціонарного рівня простим людям буде неможливо через реформи Супрун.

 

Ексміністр додав, що говорив про свою відставку із президентом Зеленським але подробиць розмови не навів.

 

Тоді як прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міністр охорони здоров’я Ілля Ємець і міністр фінансів Ігор Уманський – професіонали, здатні реалізовувати довгострокові реформи, але наразі країна вимагає швидких дій, тому уряд і подав постанови про звільнення.

 

Пан Шмигаль додав, що його Кабмін працює менше місяця, але виклики, з якими він зіткнувся "не відчував на собі жоден уряд за останні роки". За словами прем’єра, під час режиму надзвичайної ситуації "один день рахується за місяць".

 

Глава уряду також висловив сподівання, що Ємець і Уманський і надалі продовжать допомагати його команді.

 

Цікаво, що цього ж дня петиція на сайті президента України Зеленського про поновлення Уляни Супрун на посаді голови МОЗ набрала необхідну кількість підписів - 25 тисяч.

 

Як повідомляла «УМ», 30 березня Верховна Рада відправила у відставку міністра МОЗ Іллю Ємця і міністра фінансів Ігоря Уманського, а на їхнє місце призначила Максима Степанова і Сергія Марченка.

 

Новий міністр МОЗ Степанов – колишній керівник Одеської області. Його батько був головним лікарем у Слов'янську (і опинився у списках сепаратистів сайту "Миротворець").

 

У квітні 2019 Степанов відмовлявся залишати посаду голови Одеської ОДА за указом тодішнього президента Петра Порошенка, але його таки звільнили.