Зеленський просить у Китаю ще більше тестів

19:09, 24.03.2020
Зеленський просить у Китаю ще більше тестів

Президент Володимир Зеленський просить у посла КНР в Україні Фань Сяньжуна ще більше тестів.

Президент Володимир Зеленський подякував Китаю за надані засоби захисту й медичне обладнання та звернувся до китайського уряду з проханням надати Україні додаткову допомогу задля протидії коронавірусу.

 

Про це йшлося під час зустрічі глави держави з новопризначеним послом Китаю в Україні Фань Сяньжуном у вівторок.

 

"Володимир Зеленський подякував за отримане з Китаю медичне обладнання та відзначив особисте сприяння у цьому посла КНР. Президент звернувся до китайського уряду з проханням надати Україні додаткову допомогу: необхідні тест-системи, медичне обладнання та лікарські засоби", - ідеться в повідомленні Офісу президента.

 

Зеленський відзначив зусилля китайської влади, які дали змогу стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу. Він також наголосив на зацікавленості України у вивченні китайського досвіду боротьби з цією хворобою та налагодженні обміну інформацією з китайськими медичними фахівцями.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на понеділок, 23 березня, військовий літак доставив в Україну першу партію медичного вантажу з Китаю. Зокрема, борт доставив 250 тисяч тестів для експрес-діагностики, медичні маски, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень тощо.

 

За неофіційними даними, через це Зеленський влаштував великий скандал, бо публічно обіцяв українцям мільйон тестів, а не 250 тисяч. Глава держави нібито волав на підлеглих керівників Офісу: «Ти розумієш, що я брехав, що буде мільйон тестів!».