Нові правила: 1 людина на 10 кв.м. в аптеках і продуктових магазинах Києва

10:29, 22.03.2020
Нові правила: 1 людина на 10 кв.м. в аптеках і продуктових магазинах Києва

До 24 березня Департамент фінансів має виділити 23 млн грн на проведення заходів з проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків.

У Києві з 25 березня в аптеках і продуктових магазинах має бути не більш ніж 1 людина на 10 квадратних метрів

 

Відповідний Протокол № 16 затвердила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА "Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва"

 

"Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівникам мережі продуктових магазинів та аптек забезпечити наявність споживачів в торгівельному приміщенні в кількості 1 особа на 10 м2 та забезпечити заходи щодо дотримання санітарних норм", - зазначено в документі.

 

Крім того, представникам поліції доручено "забезпечити присутність працівників в кількості не менше двох осіб в кожній одиниці наземного громадського транспорту, яка буде рухатись за окремо визначеними маршрутами та перевірку наявності спеціального квитку, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту".

 

Міському громадському формуванню з охорони та правопорядку державного кордону "Муніципальна варта" доручено забезпечити присутність працівників в кількості не менше однієї особи в кожній одиниці наземного громадського транспорту, яка буде рухатись за окремо визначеними маршрутами та перевірку наявності спеціального квитку, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту.

 

Рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території м. Києва. Головою комісії є мер Києва Віталій Кличко.

 

Також у Києві заборонено користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях.

 

Крім того, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту фінансів КМДА доручено до 24 березня забезпечити виділення цільових коштів у розмірі 23 млн грн на проведення заходів з проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків.

 

Також вирішено обмежити доступ відвідувачів до приміщень ЦНАП, за винятком виключних випадків.

 

Як повідомляла УМ,  у столиці з 23 березня громадським транспортом зможуть користуватися лише окремі категорії працівників.