В Івано-Франківську померла інфікована коронавірусом жінка

21:31, 19.03.2020
В Івано-Франківську померла інфікована коронавірусом жінка

Лікарі Івано-Франківської лікарні не змогли врятувати жінку від коронавірусу, бо та занадто пізно звернулася.

Третя жертва коронавірусу в Україні: 56-річна жінка, інфікована Covid-19 померла в обласній клінічній лікарні Івано-Франківська у четвер ввечері.

 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

 

"В Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом Covid-19. МОЗ висловлює співчуття рідним померлої", - йдеться у повідомленні.

 

За даними відомства, пацієнтка поступила в лікарню у тяжкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на Covid-19.

 

За даними місцевих ЗМІ, лікарі спочатку поставили жінці діагноз "грип «А», ускладнений вірусно-бактеріальною пневмонією з важким перебігом".

 

Відомо, що померла захворіла 13 березня - у неї була підвищена температура і сухий кашель. Лише 15 березня жінка звернулась до сімейного лікаря, але від госпіталізації відмовилась. 16 березня в хворої почалася задишка, і її доправили до інфекційної лікарні, де підключили до апарату штучної вентиляції легень.

 

Чоловіка померлої жінки, яка померла, вже госпіталізували, повідомив в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

 

«У нас в області підтверджений випадок коронавірусу, який завершився смертю пацієнтки, а саме 56-річної жительки Івано-Франківська. Контактну особу жінки, яка досі перебувала у самоізоляції, госпіталізували в обласну клінічну лікарню», - поінформував Федорів.

 

За його словами, контактною особою є чоловік жінки, який нещодавно повернувся з-за кордону. Діти померлої проживають окремо.

 

Пан Федорів також зазначив, що родичам радитимуть не робити розтину тіла через високий ризик.

 

Тоді як МОЗ закликає українців у разі появи перших симптомів респіраторних захворювань обов’язково зателефонувати своєму сімейному лікарю.

 

"Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування", - зазначили у відомстві.

 

Зауважимо, що в Україні станом на 21:00 19 березня лабораторно підтверджено 21 випадок Covid-19, три з них - летальні.

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.