До Черкас примчали 36 бригад швидкої медичної допомоги (відео)

15:39, 30.05.2018
До Черкас примчали 36 бригад швидкої медичної допомоги (відео)

Бригади швидких з усієї України заполонили Черкаси.

Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги – «Черкаські медичні ралі – 2018» стартували в Черкасах на Соборній площі в середу.

 

Торік ці змагання виграли черкащани, тож нині вони приймають ралі у себе.

 

Участь у «Черкаських медичних ралі – 2018», які триватимуть три дні, беруть 36 бригад швидкої медичної допомоги практично з усіх областей України, а також з Польщі та Литви. 

 

Як наголосив на відкритті медичних ралі експерт МОЗ України з екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віталій Кирилюк, бригади екстреної медичної допомоги мають виконати 14 завдань, які поки не розголошуються. Але всі вони будуть максимально наближені до тих надзвичайних ситуацій, з якими бригади швидких стикаються у житті щодня.

 

Команда, яка стане переможцем медичних ралі, буде нагороджена поїздкою за кордон.

 

Як повідомляють у Черкаській ОДА, паралельно зі змаганнями в Черкаській   медичній академії розпочалася науково-практична конференція, на якій українські лікарі  та їхні колеги з Ізраїлю, Канади, Польщі, Прибалтики, Німеччини та Литви говоритимуть про реалії екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Україні і про дерматовенерологічну   допомогу в умовах надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу.

 

Організаторами «Черкаських медичних ралі-2018» є Міністерство охорони здоров’я,  Черкаська ОДА, Український науково-практичний центр медичної  допомоги і медицини катастроф,  Черкаська медична академія, Тернопільський державний медичний університет,  Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги, ТОВ «Східно-європейська академія дерматології», медична науково-освітня платформа Medical Knowledge Hub.