Негода не вщухає – Київ став «Венецією», фото

13:44, 12.06.2024

Сильна злива, яка спричинила підтоплення вулиць Київ накрила столиці із ранку 12 червня. Внаслідок негоди у Київській області знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій.

 

Як інформує УМ, про це 12 червня повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації в середу, 12 червня. Фото та відео негоди публікують у соціальних мережах.

 

12 червня столиця опинилася під шквалом потужної зливи. Вода залила вулиці Вацвала Гавела, Василенка та район Індустріального мосту. Зливові потоки проникли також у деякі багатоповерхівки.

 

Через негоду в Київській області сталося аварійне відключення електроенергії. Як повідомили в ДТЕК, знеструмлено 36 ліній і 611 трансформаторних підстанцій.

 

У КОВА зазначили, що сильний вітер із дощем ускладнюють роботи, що може спровокувати нові аварії у мережах.

 

 

За інформацією місцевої влади, фахівці вже ліквідовують наслідки негоди. Заплановано максимально оперативно відновити сьогодні роботу всіх ліній вищої напруги — 10 кВ та перейти на заявки клієнтів по мережах нижчого класу напруги 0,4 кВ, щоб повернути світло в усі домівки.

 

Окрім проблем з електроенергією, внаслідок негоди ціни на таксі зросли більш ніж удвічі, а на дорогах утворився справжній коллапс.

 

 

У КМДА попередили, що у столиці дощитиме протягом усього дня. Наразі працівники дорожньої служби ліквідовують підтоплення на вулицях Дарницького, Оболонського та Святошинського районів.

 

Для ліквідації наслідків негоди загалом задіяні 168 працівників та 63 одиниці спецтехніки і спецзасобів. Для очистки зливоприймальної системи використовують мотопомпи та насосні станції.

 

 

Влада Києва каже, що столиця не бачила такої злива 30 років

 

Нагадаємо, в Україні через негоду минулої доби знеструмлено понад 38 тисяч абонентів. Недивлячись на те, що в основному у країні знеструмлення були спричинені грозою та сильними поривами вітру, проблеми в електроенергетиці є і через бойові дії та влучання "шахедів" і ракет росіян.

 

Раніше синоптики попереджали про масштабні зливи з грозами.

 

Додамо, що згідно «розрахунків» науковців-синоптиків наприкінці року новий кліматичний феномен принесе похолодання в багатьох країнах світу.

 

Як повідомляла УМ, Україну накриє «сахарський» пил та пройдуть «брудні» дощі.