Україну накриє «сахарський» пил та пройдуть «брудні» дощі

13:30, 27.05.2024
Україну накриє «сахарський» пил та пройдуть «брудні» дощі

Протягом 27 – 28 травня очікується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії на територію нашої країни. (Фото: портал Meteoprog)

На території України впродовж 27 та 28 травня очікують надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії.

 

Як інформує УМ, про це 27 травня повідомив метеоролог Ігор Кібальчич на порталі Meteoprog.

 

За його словами, через пил з пустелі можливе помутніння неба та незначне погіршення дальності видимості. Також є ймовірність слабковиражених "брудних" дощів.

 

У зв'язку зі значним дефіцитом опадів у більшості областей країни збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5 клас), — додав метеоролог.

 

Загалом у першій половині цього тижня погодні умови на території України визначатимуться впливом поля підвищеного атмосферного тиску та повітряною масою середньоазіатського походження.

 

Ближче до вихідних атмосферний тиск знизиться, через що погода стане більш нестійкою, а Україну накриють дощі та грози, які, однак, матимуть локальний характер.

 

За даними Укргідрометцентру, у столиці на початку тижня триматиметься тепла суха погода з мінливою хмарністю. У понеділок вдень буде +24 +26 градусів, у вівторок — близько +15 градусів вночі та +26 +28 вдень.

 

Починаючи з середи й майже до кінця тижня у Києві очікуються короткочасні дощі, подекуди з грозами. У середу дощитиме тільки у день, а починаючи з четверга опади можливі як вдень, так і вночі.

 

У середу вдень буде +25 +27 градусів, у четвер та п'ятницю денна температура знизиться до +22 +25 градусів, а у суботу знову потеплішає до +26 +28. Нічна температура у ночі у другій половині тижня триматиметься на рівні +17 +15 градусів.

 

Нагадаємо, що у Києві почали створювати дощові садки – спеціальні квіткові клумби, у яких збиратиметься дощова вода. Під час злив вони забирають на себе частину дощової води та запобігають локальним затопленням території.

 

Як повідомляла УМ, 13 температурних рекордів: у Києві квітень був найтеплішим за останні 144 роки.