«Другая Украина»: у Києві затримано соратників Медведчука, фото

13:23, 15.05.2024

Служба безпеки викрила у Києві підпільний осередок прокремлівського політпроєкту “Другая Украина" та затримала соратників Віктора Медведчука.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр СБУ у вівторок.

 

Зазначається, цю організацію в росії очолив обвинувачений у державній зраді кум путіна Віктор Медведчук, який координує свою діяльність з ФСБ.

 

"У Києві над "проєктом" працювала агентурна група, яка займалася інформаційними диверсіями проти України. Зокрема, її учасники поширювали відеоконтент, в якому дискредитували Сили оборони, закликали українців скласти зброю і здатися окупантам.

 

У складі групи працювали спеціалісти із відеоконтенту, які облаштували підпільну студію у власному помешканні на Київщині і виготовляли замовні анімаційні ролики", - йдеться у повідомленні.

 

 

За даними слідства, готову медіапродукцію вони пересилали на погодження своєму куратору з росії.

 

Ним виявився Денис Жарких – колишній ведучий на каналах Медведчука, а наразі директор його організації "Другая Украина" у Москві.

 

Після розгляду він давав дозвіл на поширення антиукраїнського контенту в інтернеті.

 

 

Для цього фігуранти масово використовували підконтрольні Медведчуку інформресурси. Серед яких - сайт "Другая Украина", сторінки в соцмережах і на відеохостингу YouTube.

 

У СБУ зазначають, що за кожне відео учасники групи отримували гроші з росії: у Києві готівку їм особисто передавав близький родич директора організації "Другая Украина".

 

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь рф.

 

 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили двом учасникам агентурної групи про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

Крім того за цією ж статтею Кримінального кодексу підозру отримав куратор групи - директор організації "Другая Украина" Денис Жарких.

 

Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників інформаційно-підривної діяльності проти України.

 

Як повідомляла "УМ", підозрюваний у державній зраді екснардеп Віктор Медведчук намагається відновити українське громадянство і депутатський статус через суд