У Михайлівському соборі відслужили панахиду за упокій Героя України «Да Вінчі», фото

14:09, 10.03.2023
У Михайлівському соборі відслужили панахиду за упокій Героя України «Да Вінчі», фото

Попрощатися із легендарним Героєм прийшли прем'єрка Фінляндії Санна Марін (ліворуч) та президент Зеленський. (hromadske.ua)

Священики ПЦУ відслужили панахиду за упокій Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві у п’ятницю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють вітчизняні ЗМІ з місця прощання.

 

Панахида розпочалася о 12:00.

 

Попрощатися із легендарним Героєм прийшли тисячі людей.

 

У тому числі президент України Володимир Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка перебуває у Києві з офіційним візитом, передає Суспільне.

 

 

 

Після панахиди траурна процесія вирушила на Майдан Незалежності.

 

 

Кортеж із тілом Героя супроводжували вигуками "Слава Україні!" та "Герої не вмирають!"

 

На Майдані труну з тілом Дмитра Коцюбайла тисячі людей зустріли навколішках.

 

На прощання в центрі столиці прибули міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов, мер Києва Віталій Кличко та інші, інформує 24 канал

 

 

Як повідомляла «УМ», 9 березня, із полеглим командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитром Коцюбайлом попрощалися у його рідному селі Бовшів Івано-Франківської області.

 

Дмитро Коцюбайло (позивний «Да Вінчі») був командиром 1-го окремого механізованого батальйону Сухопутних військ ЗСУ «Вовки Да Вінчі».

 

Він брав участь у Революції гідності, а у 2014 році пішов захищати Україну як військовий. Тоді Дмитру було лише 18 років. У 2014-му отримав важке поранення у Донецькій області, але після одужання одразу повернувся на фронт.

 

У 2021 році «Да Вінчі» отримав звання Герой України, ставши наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому надали це звання прижиттєво.

 

Нагадаємо, «Да Вінчі» загинув 7 березня 2023 року під час бойових дій у Бахмуті. У Героя залишились батьки, 4 сестри та наречена Аліна Михайлова, з якою вони разом боронили Україну під час війни.