Orion 23: армія Франції проводить масштабні військові навчання, фото

16:53, 25.02.2023
Orion 23: армія Франції проводить масштабні військові навчання, фото

У Франції проводять масштабні військові навчання

На півдні Франції стартували безпрецедентно масштабні навчання під назвою Orion 23. Вони мають на меті підготувати військових до найскладніших ситуацій сучасних бойових дій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава Міноборони Франції Себастьяна Лекорню на Твіттер-сторінку.

 

«Цього тижня почалися найамбітніші за багато десятиліть загальновійськові навчання»,- написав Лекорню.

 

 

За його словами, загалом у цих навчаннях беруть участь близько 20 000 людей, які організують симуляцію великих битв на суші, у морі та в повітрі, а також у нових сферах конфліктів: у кіберпросторі, космосі та в інформаційному середовищі.

 

 

"Ці навчання, які триватимуть понад 2 місяці, мають на меті підготувати наші сили до найскладніших ситуацій сучасних бойових дій і показати, що наша армія здатна продемонструвати реакцію та витривалість у конфлікті високої інтенсивності", - зазначив Лекорню.

 

 

Тим часом французькі ЗМІ повідомляють, що під час навчань Orion 23 буде розгорнуто нові армійські бронемашини Griffon, танки Leclerc, системи протиповітряної оборони, бойові літаки, а також авіаносець "Шарль де Голль".

 

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Франція та Німеччина проведуть спільні військові навчання у Литві та Румунії.

 

Як повідомляла УМ, на навчання керуванню системами протиповітряної/протиракетної оборони SAMP/T-Mamba, що будуть поставлені Францією й Італією відбули Підрозділи українських зенітних ракетних військ.