Селище Щурове на Донеччині звільнили ЗСУ

13:06, 30.09.2022
Селище Щурове на Донеччині звільнили ЗСУ

ЗСУ просуваються вперед. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Бійці 66-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ звільнили селище Щурове на Донеччині.

 

Захисники України показали наслідки окупації селища росіянами.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила 66-та ОМБр ЗСУ у Facebook  у п’ятницю.

 

«Захисники 66 окремої мехбригади звільнили селище Щурове на Донеччині. Бійці одного з підрозділів військової частини дубасили руцького ворога так, що ті, за словами очевидців, вискакували майже голими з вікон тамтешніх житлових будинків», - наголосили військові.

 

Пресслужба бригади також оприлюднила відео того, який вигляд має курортне селище після «гостювання орків».

 

Зауважимо, що також ЗСУ напередодні, 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана.

 

У цьому переконані аналітики Інституту вивчення війни, які зазнаають у звіті:  «Українські війська прорвали оборону рф у районі Ставок (за 10 км на північ від Лиману) і перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для росіян, які утримують лінію на захід від Лиману».

 

В ISW вказали, що підрозділи БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримали оборону в районі Дробишевого та Лимані, опинилися у «надзвичайно складній» ситуації.

 

Фахівці поінформували, що ЗСУ атакують Лиман з трьох напрямків і вже перерізали доступ окупантів до критичної дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC), що підтримує угруповання ворога в самому Лимані.

 

«Українські війська зможуть взяти Лиман», - переконані в Інституті вивчення війни.

 

Як повідомляла "УМ", під Новоайдаром на Луганщині ЗСУ нанесли удар по казармі ворога, знищивши  понад п'ятдесят російських окупантів та сімнадцять одиниць техніки.