Мігранти залишають табір біля КПП на кордоні з Польщею у супроводі білоруських військових

13:57, 17.11.2021
Мігранти залишають табір біля КПП на кордоні з Польщею у супроводі білоруських військових

Мігранти ще не так давно штурмували польський кордон. (Фото з відкритих джерел)

Велика кількість мігрантів, які перебували у наметовому містечку і напередодні здійснили спробу силового штурму кордону в пункті пропуску Брузги-Кузниця, організовано почали переміщення у невідомому напрямку.

 

Як інформує УМ, про це 17 листопада повідомила в Твітері Прикордонна служба Польщі.

 

«Ми спостерігаємо, що іноземці, які перебували з білоруського боку кордону поблизу пункту пропуску “Брузги”, зібралися і йдуть з наметового містечка. Вони переміщуються під наглядом білоруських служб у невідоме місце», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, що 16 листопада в пункті пропуску Брузги-Кузниця вчинено масштабну спробу штурму кордону. Мігранти кидали у польських силовиків каміння, металеві труби, палиці, сльозогінні і шумові гранати. За даними польської сторони, внаслідок зіткнень на польсько-білоруському прикордонному переході поблизу Кузниці поранені 12 представників польських правоохоронних органів, зокрема дев'ятеро поліцейських, двоє прикордонників і один солдат.

 

У ніч проти 17 листопада на кордоні Польщі з Білоруссю зафіксовано чергові спроби нелегального перетину кордону мігрантами.

 

Міграційна криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

 

Станом на сьогодні, на території Білорусі може перебувати до 20 тисяч мігрантів, у прикордонній зоні 3-5 тисяч.

 

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

 

Як повідомляла УМ, керівництво України готується до різних сценаріїв розвитку подій для оперативного реагування на виклики під час міграційної кризи в Європі.