Зеленський жартуючи згадав у промові усіх президентів крім Януковича і Порошенка

11:55, 24.08.2021
Зеленський жартуючи згадав у промові усіх президентів крім Януковича і Порошенка

Жарт Зеленського про Януковича розвеселив Кучму, Ющенка та Порошенка, присутніх на святкуванні серед почесних гостей.

Президент України Володимир Зеленський пожартував, згадуючи президентів незалежної України під час урочистостей з нагоди 30-річчя Незалежності України.

 

Зокрема, жарт з ігноруванням експрезидента-втікача Януковича розсмішив присутніх на параді другого, третього та п'ятого президентів – Леоніда Кучму, Віктора Ющенка та Петра Порошенка.

 

Втім, після цього Зеленський не згадав і свого попередника на посаді – Петра Порошенка.

 

Про це повідомляє Україна молода, у вівторок, 24 серпня.

 

Так, глава держави пояснював, чому український народ є єдиним, і наголосив – кожен з регіонів дав державі важливих діячів.

 

Спочатку Володимир Зеленський подякував Рівненщині за першого президента України Леоніда Кравчука, потім – Чернігівщині за другого, Леоніда Кучму, а також Сумщині – за Віктора Ющенка.

 

А коли черга дійшла до Донеччини, звідки родом Віктор Янукович, діючий президент  зробив театральну паузу і подякував східному регіону України за Леоніда Бикова – талановитого митця, та за спортсмена зі світовим ім'ям Сергія Бубку.

 

Глядачі відреагували на це сміхом. Зокрема, жарт розвеселив Порошенка, Ющенка та Кучму, присутніх на святкуванні серед почесних гостей.

 

 

Але про Порошенка Зеленський також не згадав, сказавши, що Вінниччина подарувала Україні Василя Стуса.

 

«Рівненщина подарувала нам першого президента України, Чернігівщина – другого, Сумщина – третього. Донеччина… подарувала нам Леоніда Бикова і Сергія Бубку! Луганщина Володимира Даля, Кіровоградщина подарувала Карпенка Карого і Кропивницького, а з ним – і театр. Житомирщина Лесю Українку та поезію, Полтавщина Миколу Лисенка та Оперу», - сказав глава держави під час виступу.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський запровадив під час урочистостей нове українське свято - День Української державності.

 

Дивіться також: фоторепортаж з параду Незалежності.