Шестирічний Олексійко Стефанців знайдений живим у Карпатах через добу, відео

21:04, 15.08.2021

Рятувальники, поліція, військові і волонтери шукали зниклого шестирічного хлопчика в районі гори Говерла цілу добу.

 

Олексійко Стефанців відстав від туристичної групи під час сходження на гору та заблукав.

 

Як інформує Україна молода, про порятунок дитини повідомляють МВС і ДСНС у неділю ввечері.

 

Зазначається, що о 19:27 волонтери на маршруті в сторону гори Кукул одна з груп волонтерів нарешті таки  знайшла хлопчика Олексія (2015 року народження).

 

Дитина перебувала в задовільному стані, але була дуже налякана і голодна. Рятувальники одразу встановили зв’язок із батьками, які в іншій частині гірського підніжжя змогли почути голос врятованого сина.  

 

 

"Станом на 19:30 15 серпня пошукові операції успішно припинилися – дитину знайдено однією із пошукових груп в горах, на маршруті в сторону гори Кукул. Хлопчик втомлений і наляканий, але живий і його життю нічого не загрожує. Дитина уже поспілкувалася з мамою за допомогою рації. Невдовзі Олексія спустять до бази Заросляк, звідки він з родичами розпочинав сходження", - спочатку повідомили в МВС.

 

 

Матір Олексія не змогла стримати сліз, коли з ним з'єднали працівники ДСНС.

 

Власне хлопчика знайшли на горі Велика Космецтка на відстані понад 2 км, що на кордоні Прикарпаття із Закарпаттям.

 

Хлопчик піднімався на Говерлу разом із бабусею і старшим братом. Батьки мали приїхати в Карпати пізніше.

 

"Стежки були забиті. Частина людей йшли наверх, частина сходила. Тобто загубитися серед людей було легше, ніж просто в лісі. І бабуся кликала дитину: Олексійко! Він вертався... І в один момент вона зрозуміла, що вона його не бачить", - розповіла матір хлопця.

 

«Замість тисячі слів… Олексійко, не губися більше! Батьки, бережіть своїх діток! Пильнуйте і не залишайте малечу наодинці ні на хвилину!», - прокоментували у МВС мить єднання батьків із врятованим сином.

 

 

Як повідомляла «УМ», дитина відстала від туристичної групи з Коломиї у складі 6 людей під час підйому "зеленим маршрутом". Сталося це увечері 14 серпня, приблизно о 19:05.

 

З того часу його шукали рятувальники одразу двох областей: Івано-Франківської та Закарпатської.