Під Кашице у Польщі загинули в аварії п'ятеро українців, фото

13:06, 06.03.2021

Рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у жахливу аварію поблизу міста Кашице у Підкарпатському воєводстві Польщі близько 1.00 ночі в суботу. Внаслідок ДТП загинули п'ятеро громадян України. Трагедія сталася за 30 км від кордону з Україною.

 

Загальна кількість постраждалих – 35 чоловік. За даними місцевих ЗМІ, автобус впав у канаву. У салоні перебували 57 осіб, всі українці.

 

Як передає УМ, деталі ДТП повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у суботу.

 

Спочатку було відомо про 15 госпіталізованих постраждалих у аварії.

 

Українські консули одразу виїхали на місце події, де взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії.

 

Згодом стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 35. Усім надається необхідна медична та консульська допомога.

 

«Вдячні польській стороні за оперативну реакцію», - зазначив пан Ніколенко.

 

За попередньою інформацією, аварія з українським автобусом у Польщі сталася через те, що водій не впорався з керуванням.
 

Також відомо, що десятеро з 35 постраждалих у ДТП, в яку потрапив український автобус у Підкарпатському воєводстві у Польщі, перебувають у тяжкому, але стабільному стані.

 

 

Як повідомив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Краска, шоста особа, яка померла в лікарні, мала черепно-мозкову травму і була у дуже тяжкому стані.

 

«П’ятеро людей загинуло на місці, а 10 осіб перебувають у тяжкому стані. На даний момент їхній стан стабільний», - заявив пан Краска.

 

За його словами, у разі потреби осіб з тяжкими травмами можуть перевезти з місцевих лікарень до спеціалізованих клінік.

 

Речник служби медичної допомоги з Перемишля Марек Яновський повідомив, що потерпілих доправили до лікарень у Перемишлі, Ярославі, Жешуві, Рудні Малій, Пшеворську і Любачові. У більшості - травми голови, хребта, черевної порожнини і кінцівок.

 

 

Решту людей, які не постраждали або травми яких були незначними, розмістили у будинку, підготовленому місцевими органами влади.

 

На місці ДТП працювали понад 100 пожежників, 19 груп медиків, два рятувальні гелікоптери, зокрема один військовий. На місце масштабної аварії прибула і воєвода Підкарпатського воєводства Ева Ленярт.

 

За попередньою інформацією, автобус наїхав на огороджувальні стовпчики, у результаті чого впав у рів і перекинувся.

 

Наразі рятувальна операція завершилася.

 

 

Водночас, президент Володимир Зеленсьвий висловив співчуття родинам українців, чиї близькі загинули й зазнали травм унаслідок аварії автобуса під польським Кашице.

 

«Сердечні співчуття родинам українців, чиї близькі загинули й зазнали травм унаслідок аварії автобуса під польським Кашице. Наші консули – на місці трагедії. Робимо все можливе для надання допомоги», – зазначив глава держави.