Майя Санду приїхала в Україну, відео

11:36, 12.01.2021

В Україну 12 січня приїхала президентка Молдови Майя Санду. Це її перший офіційний візит в нашу країну на посаді глави держави.

 

Президентка Молдови вже зустрілась з українським президентом Володимиром Зеленським та планує зустріч з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та спікером парламенту Дмитром Разумковим. 

 

Наживо урочистий захід за участю Президентів України і Молдови Володимира Зеленського та Майї Санду у Києві транслювала пресслужба глави Української держави.

 

На площі перед Маріїнським палацом рота почесної варти відрапортувала високій гості. Пролунали гімни України та Молдови, після чого глави держав здійснили обхід воїнів почесної варти.

 

 

Головною метою Майї Санду є прагнення налагодити відносини між Молдовою та Україною. Адже останні 4 роки на рівні президентів не було жодних зустрічей, все через відверту проросійську позицію попереднього президента Ігоря Додона.

 

 

Чим займеться Майя Санду в Україні: в 11:00 – відбулася офіційна церемонія зустрічі, 13:00 – церемонія підписання українсько-молдовських двосторонніх документів.
13:10 – розмова Володимира Зеленського та Майї Санду з представниками ЗМІ.

 

Як повідомляла УМ, під час інавгурація 24 грудня 2020 року Майя Санду під час інавгурації заговорила українською. Вона це зробила через те, що в Молдові живуть 6,6% українців.

 

Майя Санду раніше підтвердила, що свій перший візит на посаді президента здійснить до Києва.