У Івано-Франківську стронгмени встановили рекорд: тягнули 9 автобусів, фото

10:46, 11.10.2020

Дев’ять стронгменів з Івано-Франківська встановили рекорд України: протягнули дев'ять автобусів на відстань понад 7 метрів.

 

Захід можна вважати не стільки спортивним, як передвиборчим. Адже стронгмени мали футболки з партійною символікою та написом «команда Марцінківа» (нинішній мер Франківська – Ред.).

 

Як повідомляє «Україна молода», про цей захід поінформував мер міста Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook.

 

«Рекорд України за тягу найбільшої кількості автобусів у зв'язці за допомогою канату командою 9 стронгменів встановлено. Наші — найсильніші», — написав міський голова Франківська.

 

 

Зокрема, дев’ять атлетів тягнули за канати дев’ять автобусів. Загальна вага усіх — 100 тон. Автобуси протягнули на 7 метрів 9 сантиметрів.

 

«Серед усіх можливих способів тяг автомобілів цей спосіб є дуже важкий, тягнути за канат дійсно дуже тяжко. Рекорд будуть встановлювати найсильніші люди нашої держави» — сказав один з учасників встановлення рекорду перед початком.

 

Стронгмени кажуть, що підготовка була дуже важкою, адже під час неї рвалися канати. Такий рекорд в України ніхто раніше не пробував встановити.

 

Спорсмен, майстер спорту та учасник дійства Валерій Газаєв розповів, що раніше вже брав участь у подібних заходах. Тягнув навіть танк.

 

 

Утім, у коментарях до посту франківці нагадують меру Марцінківу про коронавірус і називають захід, який зібрав багато людей у «помаранчевій» зоні, безвідповідальністю.

 

Так, Ярослав Крицун написав: «Івано-Франківськ потрапить в Книгу рекордів Гіннеса за кількість безглуздих рекордів. Та й рекорд з кількості хворих на COVID-19 також не забариться».

 

А Лідія Смолинська нагадує: «Скоро «червона» зона в нас буде. Як можна так нехтувати здоров'ям людей?».

 

Зауважимо, що у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки з 5 жовтня на Прикарпатті перебувають міста Івано-Франківськ, Бурштин та Калуш, а також Городенківський, Косівський, Рогатинський, Тисменицький і Тлумацький райони. Поділ, який буде діяти з 12 жовтня, можна подивитися тут (Івано-Франківськ залишається «помаранчевим»).

 

Як повідомляла "УМ", Україна опинилася на 10 місці серед інших країн світу в рейтингу за числом підтверджених випадків коронавірусу станом на кінець тижня.

 

Центральна влада розглядає варіант запровадження в Україні карантину вихідного дня.