Лукашенко з автоматом облетів протести у Мінську на вертольоті, відео

21:12, 23.08.2020
Лукашенко з автоматом облетів протести у Мінську на вертольоті, відео

Олександр Лукашенко з автоматом і в бронежилеті дякує омонівцям за захист президентського палацу під час "Маршу нової Білорусі".

Оточення виконуючого обов'язки президента Білорусі Олександра Лукашенка спростувало його втечу з Палацу незалежності в центрі Мінська у неділю ввечері.

 

Перед тим протестувальники бачили президентський вертоліт, який прилетів до державної резиденції і вирішили, що борт має забрати Лукашенка, який вирішив тікати побоюючись штурму Палацу незалежності. Люди навіть кричали: "Лети!". 

 

Як передає «Україна молода», прессекретарка Лукашенка Наталя Ейсмонт спростувала версію незалежних ЗМІ і телеграм-каналів про втечу Лукашенка.

 

Вона також виклала відео про те, як правитель Білорусі провів день.

 

Виявилося, що вертоліт не забирав Лукашенка, а навпаки, привіз його. Той вийшов з вертольоту в бронежилеті та з автоматом. Перед тим, він облетів столицю і оглянув масштаби протестів, а коли побачив, що протестувальники потроху розходяться навіть заявив: «Розбігаються немов щури!».

 

За словами пані Ейсмонт, Лукашенко весь день у неділю працював у ситуаційному центрі в Палаці незалежності, контролював обстановку, в тому числі, коли мітингувальники пішли на "своєрідний штурм будівлі".

 

Речниця каже, що після цього Лукашенко викликав вертоліт і облетів місто.

 

"З висоти подивився на так званий мітинг. Також контролював обстановку. Повернувшись скоро до Палацу незалежності, насамперед президент подякував хлопцям – тим, хто захищав Палац по периметру. Також підійшов і до хлопців з ОМОНу, поспілкувався з ними, подякував і їм", - заявила Ейсмонт.

 

 

Зауважимо, що жодне ЗМІ з місця подій не повідомляло про "штурм" Палацу протестувальниками.

 

Насправді після мітингу біля стели "Мінськ - місто-герой" десятки тисяч протестувальників пішли до Палацу незалежності. Пізніше вони розвернулися і пішли назад до стели. Тобто зовсім «не розбігалися немов щури», якби цього не хотілося владі Білорусі.

 

Після прильоту Лукашенка силовики почали блокувати вулиці у центрі Мінська. Про сутички з протестувальниками та затриманих не повідомляється.

 

Згодом протестувальники таки почали потроху розходитися.

 

Як повідомляла «УМ», у неділю в центрі Мінська відбувся «Марш нової Білорусі», в якому брало  участь понад 100 тисяч осіб. Влада стягнула в центр столиці не лише спецпризначенців, але й військових з автоматами.