ФСБ оприлюднила відео із десантником ЗСУ Євгеном Добринським

10:29, 03.06.2020

Момент потрапляння в полон українського військовослужбовця Євгена Добринського із 95-ї бригади ДШВ, за твердженням російських силовиків, оприлюднила пресслужба прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму у відео.

 

Окупаційні силовики стверджують, нібито Добринський у стані сп’яніння був затриманий росіянами на мосту, коли йшов через адмінмежу в напрямку Кримського півострова.

 

Прикордонна служба ФСБ РФ у Криму опублікувала також відео, на якому Добринський у пригніченому стані розповідає, як він опинився в полоні, пише Новинарня.

 

 

“Я, Добринський Євген Вікторович, громадянин України, військовослужбовець Збройних сил України. Проходжу службу в 95-й бригаді ДШВ, 13-му батальйоні. Відправлений був у відрядження три місяці тому охороняти адміністративний кордон із півостровом Крим. Наше завдання – охороняти залізничний міст.

 

29 травня, близько 22.00-23.00 пішов у село Сиваш (Херсонська область – “Н”) по сигарети, де зустрів компанію місцевих, які розпивали алкоголь на зупинці, вони мене покликали. Я до них прийшов і почав із ними випивати, курили травку. І ще мені дали, я в кишеню поклав”, – сказав полонений.

 

За словами Добринського, він нібито самостійно вирішив піти в бік непідконтрольної території Криму, бо був напідпитку.

 

“Дійшов до моста там, де мій товариш стояв. Він за мною не пішов, а я пішов уперед. За дамбою я спускався до води… Сидів на рейках. Йдучи далі, побачив двох озброєних людей, які прямували в мій бік. Після чого я їм помахав рукою. Сказав: “Привіт, не стріляйте. Я без зброї, прийшов з миром”. Після чого я сів на рейки, а вони підійшли і мене затримали. Коли мене затримували, я не давав тримати руки, щоб наділи на мене наручники. Вони надягли, і все, більше опору не чинив”, – розповів Добринський.

 

Окупаційні силовики заявили, що за фактом інциденту порушили кримінальну справу “про незаконне перетинання державного кордону Росії” (частина 1 статті 322 КК РФ).

 

Як повідомляла УМ,  30 травня поблизу півострова Чонгар на адміністративному кордоні з окупованою автономною республікою Кримом був викрадений росіянами український десантник із 95-ї одшбр Євген Добринський..

 

2 червня російська ФСБ підтвердила затримання українського військовослужбовця Добринського. Його звинуватили у “незаконному перетині кордону”.

 

Цього дня пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заявила, що затримання солдата Євгена Добринського Росія використала в своїй пропаганді, поширивши неправдиву інформацію про інцидент.

 

“Якби ця інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями”, – заявили в ДШВ.

 

Командування ДШВ зазначили, що на відео полонений військовий виглядає пригніченим, промовляє заздалегідь підготовлений текст, “не виключено, що під дією спецпрепаратів”.

Нагадаємо, невдовзі після зникнення Добринського на Херсонщині знайшли труп іншого десантника з вогнепальним пораненням.