У Мінську провели парад за участі 3 тисяч вояків, фото

12:48, 09.05.2020

Більше трьох тисяч військовослужбовців і понад 150 одиниць техніки взяли участь у військовому параді з нагоди Дня перемоги над нацизмом в Мінську 9 травня.

 

Над столицею Білорусі пролетіли понад 40 літаків і вертольотів. При цьому, сам парад проведений, згідно з офіційним релізом влади Білорусі «на честь 75-ї річниці перемоги СРСР у Великій Вітчизняній війні».

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють білоруські ЗМІ.

 

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав не засуджувати країну за проведення параду в День перемоги, незважаючи на пандемію коронавірусу в світі.

 

 

«Навіть думка зрадити традиціям, які ось уже 75 років прославляють історію Великого Подвигу переможців, для нас неприпустима. Але в цьому шаленому світі, що втратив орієнтири, знайдуться люди, які засуджують нас за місце і час проведення цього священного дійства. Хочу їм сказати по-людськи: не поспішайте робити висновки, а тим більше засуджувати нас – спадкоємців Перемоги, білорусів. Ми просто не могли інакше», - наголосив Лукашенко під час святкової промови.

 

 

Президент Білорусі також додав: «І нехай цього року військовий парад у Мінську стане єдиним на пострадянському просторі, він пройде на честь всіх радянських воїнів, які визволили світ від нацизму».

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав російських можновладців приїздити на парад Перемоги до Мінська, оскільки парад на Красній площі в Москві перенесено на невизначений час.

 

Лукашенко усіляко ігнорує загрозу пандемії коронавірусу. Раніше він навіть висловлював надію, що Білорусь від коронавірусу захистить Господь.