Турецькі режисери зняли фільм про запорізьких козаків, відео

14:57, 03.02.2020

Турецькі режисери з Анкари відзняли документальний серіал «Бойові мистецтва. Козаки». Впродовж декількох місяців учасники знімальної групи їздили по різних країнах, вивчаючи етнічні бойові мистецтва народів світу. Увійшла в їхній маршрут і Україна, яка стала сьомою країною, в яку вони приїхали перейняти секрети і бойові звичаї.

 

Про це повідомляє АрміяInform.

 

Зйомки фільму тривали на острові Хортиця, в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ». Тиждень ведучий програми, турецький актор Нехар Ерен, навчався у козаків володіння різними видами зброї. Головний герой проекту, турецький актор Ніхар Ерен, провів на Запорізькій Січі п’ять днів. Весь цей час він навчався звичаям і традиціям козацького бойового мистецтва: управлятися з шаблею, ножами, сокирами, стріляти з лука, скакати на коні і битися.

 

 

"Я знімався в ролі козака, до якого в гості приїхав турецький пан, що їздить по всьому світу і вивчає етнічні мистецтва різних народів. Поза сценарієм пана прийняв мій отаман, він жив на Січі з моїми друзями козаками. Як такого готового сценарію української серії не існувало. Усі ідеї режисери реалізовували зі спілкування з працівниками історико-культурного комплексу, які змогли дати досить повне уявлення про матеріальну і духовну культуру Запорізького козацтва впродовж всього історичного періоду його існування, – розповів актор та перекладач української серії Ян Шипула.

 

Протягом декількох місяців учасники знімальної групи з Анкари їздили по різних країнах світу, які славляться своїми воїнами, переймаючи їхні секрети і бойові звичаї. Увійшла в їхній маршрут і Україна.