Окупанти обстріляли Новотошківськ: школярів евакуювали у бомбосховище (Відео)

12:55, 05.11.2019

Російські окупаційні війська обстріляли позиції Об'єднаних сил біля Новотошківського на Луганщні із заборонених Мінськими угодами 122-мм артилерійських систем, 120-мм і 82-мм мінометів, а також гранатометів різних систем, гармати БМП-1 та стрілецької зброї.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

 

"Противник застосував заборонені Мінськими угодами артилерію калібру 122 мм (3 снаряди), міномети калібру 120 мм (6 мін), міномети калібру 82 мм (10 мін), а також гранатомети різних систем, гармату БМП-1 та стрілецьку зброю. На час потужного обстрілу наших позицій російськими окупантами у районі Новотошківського, дітей, які знаходилися у школі цього населеного пункту, було евакуйовано до бомбосховища", - йдеться у повідомленні.

 

 
На щастя, жертв серед цивільного населення та військових унаслідок цього обстрілу не було.
 
 
Крім того, загарбники гатили із заборонених Мінськими угодами 82-мм мінометів ще й біля населеного пункту Новолуганське.
 
 
"Українська сторона СЦКК документує усі факти порушень режиму "Тиша" та обстрілів населених пунктів і направляє матеріали до міжнародних кримінальних та безпекових інститутів. Відеофрагмент ворожого артилерійського обстрілу надано журналістами, які в цей час працювали поблизу", - зазначили в прес-службі Об'єднаних сил.
 
 
Як повідомляла УМ, 3 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню.