На Луганщині ЗСУ тренувалися відбивати спробу прориву ворожої бронетехніки, фото

10:41, 30.10.2021

П'ять підрозділів ЗСУ (артилерійські, інженерні тощо) одночасно відпрацьовували навчальні завдання у тісній взаємодії на Луганщині.

 

За легендою навчань, військовослужбовці мали спільними силами  відбити спробу прориву ворожої бронетехніки на танконебезпечному напрямку.

 

Як інформує Україна молода, про навчання повідомляє ОТУ «Північ».

 

«Лічені хвилини знадобилися понтонерам, щоб навести переправу через річку - і ось вже крізь димову завісу, котру виставили підрозділи прикриття, по надійно закріпленим понтонам рушили машини швидкого мінування та БРДМ з повним комплектом керованих протитанкових ракет.

 

Ще кілька хвилин пішло на те, щоб зайняти визначені позиції, розгорнути протитанкові установки в бойовий порядок та почати встановлення мінних загороджень», - йдеться у повідомленні.

 

 

Командир бойової машини Тетяна розповіла, що це її перші навчання такого плану.

 

Дівчина пішла до війська, бо дуже хотіла стати десантником. Їй з першого разу вдалося підкорити  водну стихію, тож дівчина зізнається, що почувається піднесено: ще одна вершина на шляху підвищення майстерності - подолана!

 

Понтонери, за вмілими злагодженими діями яких відчувається щоденний напружений труд та значний досвід, розповіли, що нинішня переправа не була занадто складною.

 

«Бувало і важче. Буває, сильна течія зносить понтони; часом заважають лід чи засміченість водойми великими предметами, -кажуть вони. Сьогодні понтонери відпрацювали в штатному режимі, спокійно і впевнено, як на бойових позиціях. Маємо бути готовими до будь-яких несподіванок з боку ворога», - говорять військовослужбовці.

 

 

Особовий склад роти РХБЗ виставив димову завісу та виконав інші дії із забезпечення прикриття військ ними.

 

Кажуть, що найскладніше в цій справі - врахувати вітер, розрахувати кількість димових зарядів, послідовність їх активації та розподіл по місцевості. Але й ці навички за вісім років війни вже опановані кожним військовослужбовцем.

 

«Я задоволений досягнутим результатом. Кожен підрозділ окремо і всі підрозділи разом діяли впевнено, злагоджено та доцільно. Очевидно, що і в бойових умовах вони діятимуть так само ефективно і будуть прикривати небезпечні напрямки від реального противника»,  - відзначив керівник навчань, полковник Кириченко.

 

Водночас, за даними штабу ООС, ситуація на передовій ще більше загострилася: минулої доби на Донбасі зафіксували 19 обстрілів з боку сепаратистів, поранено п'ятьох військових.

 

Постраждалих госпіталізували, вони перебувають у задовільному стані.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат Віктор Рачугін загинув від ворожої кулі під час виконання бойового завдання в районі селища Новотошківське на Луганщині 27 жовтня.