ДБР звинувачує Міноборони в купівлі бракованих бронежилетів: переговори посадовців (відео)

16:28, 09.07.2019
Працівники Міністерства оборони, які закупили бронежилети "Корсар М3с" 1-4 класу захисту, знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.
 
Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.
 
ДБР також показало відео з лабораторними випробуваннями вилучених під час слідчих дій бронежилетів.
 
Як випливає з відео, технолог повідомила керівнику структурного підрозділу Міноборони про невідповідність продукції технічним вимогам.
 
За її словами, в жилетах виявили необроблений метал і продукція, "якщо чесно, г...вно".
 
У Міноборони обговорили наслідки перевірки бронежилетів. Один із посадовців каже іншому, що технолог йому повідомила, мовляв, бронежилети "кустарної роботи", проте все одно, на його думку, "повний контроль ніхто не проводитиме" і ніхто на етапі приймання "їх не мацатиме".
 

Він також запевнив свого співрозмовника, що приймальники жилетів рахуватимуть їх із заплющеними очима.
 
 
Водночас громадський діяч Юрій Бірюков в ефірі "5 каналу" заявив, що перевірка бронежилетів відбувалася у повній відповідності до норм. А в діалогах, оприлюднених ДБР, технолог міністерства підтвердила, що бронежилети низької якості. 
 
 
"На цьому відео є переговори співробітників Міноборони, які виконували свої завдання і виявили партію неякісних бронежилетів. І це обговорюють, що й підтверджує технолог підприємства, на якому проводили перевірку. По завершенні перевірки склали акт рекламації, який ДБР 100% вилучило, він у них зараз, але в Міноборони є копія. Тому сьогодні відповідей немає зовсім, залишилися тільки запитання – навіщо ДБР так маніпулює?" – прокоментував Бірюков.
 
 
При цьому зауважив, що ексглава Адміністрації Януковича Андрій Портнов у своєму Facebook написав, що таким чином "передає вітання Петру Порошенку".
 
 
"Тобто тепер, виявляється, ДБР виконує задачі, поставлені Портновим? Це дивно", – додав Бірюков.
 
 
Колишній посадовець Міноборони підтвердив, що зараз призупинено прийом нового речового забезпечення в Міноборони. І в ДБР кажуть, що коли проводитимуть прийом, вони самі приїжджатимуть і звірятимуть речі за еталонним зразком.