В Англії спаніель врятував однорічну дівчинку, яка задихалася уві сні (фото)

14:06, 04.09.2018
В англійському графстві Кент 23-річна мати Шеннон Уїкс поклала спати свою дочку Хлою близько 11 години вечора, а потім пішла займатися домашніми справами, пише Daily Mail. Малятко спокійно заснуло, і нічого не віщувало біди, аж поки Кінг Чарльз не став поводитися дивно.
 
"Наш вихованець бігав по квартирі і не перестаючи гавкав. Ми не могли зрозуміти, в чому справа, адже раніше він ніколи себе так не вів. Він взагалі практично не гавкає", - розповідає мама дівчинки.
 
Він добігав до Шеннон і забігав назад в кімнату, показуючи їй, де небезпека. Коли вона увійшла в кімнату, то побачила жахливу картину: дівчинка Хлоя лежала, втупившись у подушку, і задихалася. 
 
 
Шеннон перевернула її, але дівчинка була вся синя. В той кошмарний день у дитини болів живіт, її вирвало уві сні на подушку, а залишки блювотної маси застрягли в горлі.
 
 
"Це був справжній кошмар для батьків. Коли я перевернула її, вона була синя і вже ледве-ледве смикалася. Я постукала їй по спині, і блювота проскочила. Слава богу, вона задихала", - каже Шеннон.
 
 
Після того, що сталося, мати поїхала в лікарню, щоб показати Хлою лікарям. Вони заявили, що, якби не гавкіт собаки, більше б Шеннон не побачила свою доньку.
 
За її словами, Кінг Чарльз для неї став справжнім героєм після того, що сталося. Він врятував життя її дитині, і тепер вона йому багато чим зобов'язана. І якщо раніше Хлоя побоювалася Кінг Чарльза, то тепер вони нерозлучні друзі і все роблять разом. Сам же спанієль від малятка тепер не відходить ні на крок.