У Києві під час зливи затопило Хрещатик та Поділ: рух тролейбусів та трамваїв зупинився (фото, відео)

10:35, 16.08.2018

У Києві під час нічної зливи затопило вулиці в центрі: Хрещатик, проїзди на Подолі та, як і попереднього разу, шляхопровід на Дорогожичах.

Під водою опинилися десятки вулиць, переходи затоплені брудною водою, Метроград залило, на Андріївському узвозі потік води вивертав бруківку, а біля «Політеху» вивертало дерева.

Через велику кількість води на вулицях міський електротранспорт подекуди не вийшов на лінії в центральних районах міста.

"Інформатор" опублікував відео того, як виглядав рух Хрещатиком після зливи:

"Посеред дороги застряг автомобіль. У воді стоїть на аварійці. вулицю затопило повністю. Машини просто не можуть проїхати. Багато з них розвертаються, та їдуть назад", - йдеться у повідомленні до відео, на якому видно, як таксі намагалося проїхати вулицею, проте застрягло у воді.



Водночас брудна вода із вуличним сміттям, оббитим градом та зірваним вітром листям затоплювала підземні переходи на Бесарабці та торговий комплекс "Метроград".


ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА

Під удар стихії потрапив багатостраждальний будинок "центрального гастроному": із зруйнованої безгосподарністю та пожежами будівлі зірвало банер, обсипалася цегла просто на хідних.


ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА

Поділ також постраждав від удару стихії.



"Вода на дорогах діставала машинам "по пояс". З Андріївського узвозу вода змивала бруківку, вулиця Сагайдачного зараз в бруді та цеглинах", - йдеться в повідомленні ТСН.
 



Як повідомлялося в ефірі 112 каналу, комунальники із 4 ранку відкачують воду із підземного шляхопроводу на Дорогожичах. Станом на 9 рунку 16 серпня рух підземним проїздом не відновили, через що виникли затори.

В районі метро "Політехнічний інститут" під час зливи обламувалися гілки дерев, подекуди дерева вивертало з корінням.


ФОТО ІВАННИ КОСТІНОЇ

Через те, що вулиці столиці пішли під воду, громадський електротранспорт частково не працював.

Як повідомили в прес-службі КМДА, з шостої ранку на вулиці Глибочицькій, 72 у напрямку вулиці Старовокзальної заблоковано рух трамваїв маршруту №18 через занесення трамвайної колії піском. На місці працюють відповідальні служби міста та КП.

Крім того, два дерева, які впали, заблокували виїзд тролейбусів із депо № 2 та рух тролейбусів №№ 22, 27, 30, рух тролейбусів тред № 2 у напрямку метро Шулявська, тролейбусів №№ 22, 27, 30 до Індустріального шляхопроводу та тролейбусів маршруту № 30 вул. Милославська – ст. Зеніт. Наразі рух відновлено.

Також із 05:50 на вулиці Визволителів, 7 у напрямку Дарницької площі водою залило проїжджу частину, у зв'язку з чим був заблокований рух №№ 29, 50, 50к тролейбусних маршрутів. Рух також було відновлено.

Гідрометцентр прогнозує, що 16 серпня зливи у Києві продовжаться.

Нагадаємо, під час попередньої потужної зливи у Києві, яка відбулася 25 липня, залиті водою були шляхопроводи та підземні переходи.

Найбільше лиха наробила негода на Дорогожичах, де на вулиці Олени Теліги водою змило опори шляхопроводу, який перебував у ремонті. Наступного дня рух шляхопроводом поблизу вулиці Кирилівської відновили.