Народ і армія захистили генерала Залужного

17:05, 30.01.2024
Народ і армія захистили генерала Залужного

Найбільша довіра українців до ЗСУ — 97% і їх головнокомандувача Валерія Залужного — 94%.

Інформаційний цунамі, викликаний під вечір 29 січня повідомленням про звільнення головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, до ранку 30 січня пішов на спад. Коли ж він набрав у соціальних мережах емоційного небезпечного піку і міг викликати суспільно-політичний вибух, пізно ввечері появилися офіційні повідомлення, що президент Зеленський «не звільняв» Залужного.

 

Так звільняв, чи не звільняв? І що це було?

 

КОНСТАТУЮ. Указ про звільнення Залужного президент ПІДПИСАВ, але він не був опублікований на його офіційному сайті. З офісу глави держави навмисно зробили витік інформації про звільнення Залужного, щоб ПЕРЕВІРИТИ реакцію суспільства і особливо військових.

 

Буквально через годину ЕМОЦІЙЦНЕ КИПІННЯ в соцмережах набуло такого характеру, що могло зірвати суспільно-політичний «котел» і гнів народу до Зеленського вилився б на вулиці і вийшов би з під контролю.

 

Що передувало всьому цьому

 

У кінці вересня минулого року ряд видань опублікували мою аналітичну статтю «Президент Зеленський замовив «компромат» на генерала Залужного. Геть брудні руки від головнокомандувача! Захистимо Залужного — врятуємо Україну!».

 

Процитую фрагмент публікації:

«Звернутися до Вас (українців) мене спонукає ситуація, яка почала нагнітатися у вітчизняних і зарубіжних ЗМІ щодо так званої «справи генерала Залужного», якому ДБР на замовлення Зеленського — Єрмака може вручити підозру про недбале ставлення до військової служби (ст. 425 КК), що спричинило тяжкі наслідки, у зв’язку із захопленням російськими військами півдня України. 

 

Я отримав конфіденційну інформацію, яка заслуговує на довіру, сумнівів у її достовірності у мене немає. Згідно з нею президент Зеленський дав окремо усні доручення двом керівникам силових відомств (прізвища мені відомі), які повністю від нього і Єрмака залежні, у «будь який спосіб» і «за будь яку ціну» «нарити» впродовж двох-трьох тижнів «вбивчий» компромат на головнокомандувача ЗСУ генерала Залужного.

 

«Компромат» повинен бути такого характеру, щоб змусити Залужного добровільно подати рапорт у відставку. Або, щоб «компромат» виглядав так перед Заходом, в першу чергу, перед президентом США і Пентагоном, що Зеленський змушений був звільнити Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ.

 

Один із керівників, як кажуть в народі, «взяв під козирок» і відразу погодився виконати незаконне доручення президента.

 

Другий, маючи мужність і порядність, спробував делікатно заперечити Зеленському, що цього не доцільно робити під час війни, оскільки «роздування сфабрикованого компромату» може призвести до «деморалізації армії та інших негативних наслідків у суспільстві». На що Зеленський зауважив, що «деморалізація армії» і «політична нестабільність» це не його проблема. «Для цього — заявив президент — у мене є служба охорони, поліція і національна гвардія» і пригрозив незговірливому керівнику  звільненням.

 

Керівник погодився «обережно провести оперативну перевірку» Залужного. Та, будучи порядним, попередив Залужного, що президент дав команду зібрати на нього компромат.

 

Головнокомандувач ЗСУ спокійно зауважив: «Хай шукають. У мене немає офшорів, нерухомості, віл, яхт за кордоном. У мене є лише солдати, офіцери, які для мене рідні, як моя сім’я та Україна…». 

 

Щоб догодити Зеленському, «зелені слуги» рили як кроти, шукаючи компромат на генерала Залужного. Дворняги офісу президента Безугла, Шевченко та інші скаженіло гавкали на головнокомандувача ЗСУ, а він спокійно робив свою справу. «Собаки гавкають, а караван іде».

 

Перерили все, що тільки можна було перерити, перевернули все вверх дном, перевіряли навіть довоєнні закордонні відрядження Залужного і як він писав і захищав свою дисертацію. Проте нічого компрометуючого не знайшли.

 

Яка була реакція Зеленського на результати перевірки здогадатися не важко, враховуючи його характер і психотип. 

 

Рішення про звільнення було

 

Під вечір 28 січня я отримав інформацію (сумнівів у її достовірності не було), що Зеленський і Єрмак прийняли рішення про звільнення Залужного.

 

Вранці наступного дня (29 січня) я опублікував статтю «Справа полковника Червінського і несправедлива мобілізація можуть здетонувати нову революцію».

 

Цитую фрагмент статті: «Володимире, я мав не одну зустріч з військовими, які виношували ідеї поза судових розправ… Наголошую: суспільна напруга зростає з кожним днем. Особливо з обговорення законопроекту про мобілізацію під час війни. Може відбутися соціальний вибух!

 

Згідно до ст. 4 Закону "Про мобілізаційну підготовку і та мобілізацію" відповідальним за проведення мобілізації виключно є Президент України, як Верховний Головнокомандувач ЗСУ. Вид, обсяги, порядок і строки проведення мобілізації визначаються в указі про її проведення.

 

Якщо мобілізація буде не справедливою, може статися нова революція. Її може здетонувати справа полковника Романа Червінського або звільнення генерала Залужного.

 

Побиття молодих людей міліцією 30 грудня 2013 року на майдані Незалежності у Києві призвело до Революції Гідності.

 

Приклади, як закінчилися авторитарні кланово-мафіозні режими Кучми і Януковича загальновідомі —дві революції у 2004 і 2014 роках, Помаранчева і Революція Гідності. Україна знає масові акції протесту проти режиму президента Кучми — "Україна без Кучми" (2000) і "Повстань Україно" (2002-2003). Я був одним із засновників і учасників цих акцій.

 

Тому і застерігаю тебе, Володимире і твоє оточення, щоб потім не говорили, що не чули і не були попереджені. Рекомендую “спусти пар” — звільнити з займаних посад Єрмака і Татарова».

 

Залужний – президент України

 

20 січня мною були опубліковані закриті соціологічні дослідження нашої організації, проведені в середині місяця, які засвідчили про стрімке падіння довіри до президента Зеленського і підконтрольних йому силових структур. Реально йому довіряє менше третина населення країни.

Парламенту довіряє 13% українців, уряду — 22%. Впала довіра до СБУ (51%) і до національної поліції (38%). Довіра до суддів складає лише 10%, до прокурорів – 7%.

У президентському рейтингу Зеленського підтримує лише 25% (Порошенка – 22%).

Найбільша довіра українців до ЗСУ — 97% і їх головнокомандувача Валерія Залужного — 94%.

 

Закриті соціологічні дослідження показують, що якби вибори Президента України були в середині січня, то Валерій Залужний переміг би у першому турі. За нього проголосували б майже дві третини виборців (65%).

 

Ось чому у Зеленського така заздрість, неповага, ненависть до генерала Залужного і нестерпне бажання звільнити його з посади головнокомандувача ЗСУ.

 

Щоб повністю зрозуміти, чому таке ставлення президента до Залужного прочитайте мою статтю «Генерал Залужний — Гетьман України, місія якого виконати заповіт Тараса Шевченка: «І вражою злою кров’ю Волю окропіте», щоб понесло з України у синєє море кров ворожу…».

 

Страх президента

 

Коли ситуація в суспільстві, у зв’язку з поширенням інформації про звільнення Залужного досягла майже кипіння, з’явилися офіційні повідомлення про те, що головнокомандуючого президент «не звільняв».

 

Першим туманний допис в телеграмі зробило Міноборони: «Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда».

З цієї фрази не зрозуміло, що саме міністерство спростовує. Адже паралельно була запущена інформація про відставку міністра Умєрова. На запитання журналістів, що є «не правда» в МО не уточнили.

 

Ситуація в суспільстві продовжувала загострюватися. В соціальних мережах з’явилися  масові заклики йти до офісу президента на захист генерала Залужного і погрози на адресу Зеленського.

Нагадаю, що за оцінками спеціалістів у сфері психології і психіатрії, Зеленським керує СТРАХ. Як кажуть в народі: «Боїться власної тіні».

 

Це примусило офіс президента заявити, що президент Зеленський «не звільняв» генерала  Залужного.

Так, прессекретар президента Сергій Никифоров (зверніть увагу, не Зеленський і не Єрмак) змушений був повідомити в коментарі «Української правди»: «Точно ні. Президент не звільняв головкома Залужного». 

 

Паралельно провладні канали запустили фейк, що генерал Залужний написав рапорт про відставку, а президент її не прийняв. В оточенні головнокомандувача спростували цю інформацію.

 

Мар’яна Безугла на у фейсбуці написала, що Залужний «алкоголік» і «це біда серед генералітету». Вона зазначила: «Чим швидше буде звільнений Залужний, тим більше у нас шансів вирватися з поверхневого пекла нищення людей не тільки росіянами, а й заскорузлою власною пострадянською армією. Це шанс на зміни, шанс на план 2024».

 

Є ще одна «хвора» на голову депутатка Каменець-Подільської міської ради Хмельницької області, яка 29 березня минулого року на сесії істерично обізвала Залужного  «продажним євреєм». Мабуть, за те, що він у вересні минулого року у своєму штабі офіційно прийняв єврейську делегацію на чолі з головним рабином України Моше Реувеном Азманов, який благословив Україну на Перемогу у боротьбі проти російської агресії. Про цю зустріч Залужний повідомив на своїй фейсбук сторінці і розмістив світлини.

 

Як Зеленський примушував Залужного подати у відставку

 

29 січня президент Зеленський викликав до себе Залужного і обговорив з ним питання про його відставку. Потім запропонував генералу подати рапорт про відставку за власним бажанням. Завчасно було заготовлено подання міністра оборони Умерова про звільнення Залужного указом президента.

 

Залужному пропонувалися посади помічника або радника президента з питань оборони. Нібито пропонувалася посада послом у Велику Британію.

На пропозицію Зеленського генерал Залужний не пристав і відповів: це право президента приймати рішення, кому бути головнокомандуючим ЗСУ і заявив, що рапорт про відставку писати не буде.

 

Порада Зеленському не жартувати із звільненням Залужного. Це не «95 Квартал». Чим це може для нього закінчитися я неодноразово його попереджав. Краще звільнити з під варти розвідника Червінського.

 

Детально про це у відкритому листі до президента «Володимире, звільни з-під варти полковника Романа Червінського!»

 

ЗРОБИМО ВИСНОВКИ:

 

1). Народ і ЗСУ, очолювані Залужним ЄДИНІ. Вони захистили свого генерала. Цей моноліт розбити не під силу нікому, якщо ми будемо об’єднані навколо ЗСУ і Залужного і підтримувати їх.

 

Проте питання про потенційне звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ  Зеленським-Єрмаком не закрите. Президент Зеленський сьогодні потерпів поразку. Із «Янетряпка» він перетворився, зрозуміло на що…

Але він злопам’ятний і мстивий. Ми повинні бути пильними. 

 

2). 20 травня о півночі президентські повноваження Зеленського закінчуються («карета перетвориться у гарбуз» — «феніта ля комедія!») і він втрачає президентську недоторканість (ст. 105 Конституції  України).

 

Р.S. Тих, хто поділяє висловлені мною думки і пропозиції, ПРОШУ поширити статтю серед своїх друзів і знайомих, щоб її прочитала вся Україна. Нашій організації «СМЕРТЬ РАШИСТАМ» («Караючий Меч Арея») важлива ваша думка.

Від імені організації ДЯКУЮ всім не байдужим, хто допомагає ЗСУ, ГУР МО, СБУ і нашій організації у боротьбі з російськими загарбниками, всім тим, хто наближає нашу спільну українську ПЕРЕМОГУ над російською імперією — центром планетарного зла!

 

Слава Україні і героїчним Збройним силам, очолюваних Залужним!

Смерть путіну і Московії

 

Честь маю

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», медалі ЄС “Європа – союз цінностей”, член ПАРЄ (2006-2010), почесний голова СОУ, генерал-лейтенант