День волонтера символічно зустріли на фронті

17:32, 05.12.2023
День волонтера символічно зустріли на фронті

Низький уклін українським волонерам, які забезпечили єднісь фронту і тилу. (facebook.com/petroporoshenko)

Їх зустрічаєш на блокпостах та заправках, у прифронтових містах та на передку. Людей, які знайдуть усе і уже на вчора. Які скріплюють своєю небайдужістю, як цементом, нашу країну.

 

Вони одними із перших зрозуміли, що наша сила у єдності. І вже на Майдані самоорганізувалися, щоб привозити шини на барикади, їжу, ліки та дрова. Cтали рушійною силою спротиву.

 

Так народився український волонтерський рух. І важко усвідомлювати, що було б з Україною у 2014 році, якби не волонтери, які з нуля взувати та одягати розкрадену Януковичем українську армію. Хтось із них і сам пішов до армії чи добровольцем, а хтось продовжив забезпечувати військових усім найнеобхіднішим.

 

Чи колись ставало менше в них роботи? Ніколи. А з початком повномасштабного вторнення країна потребує їх ще більше. Пишаюся, що Фонд Порошенка, ГО Справа Громад, ГО "Res_Publica. Брати по Зброї" збільшили свої зусилля та залишаються одними з перших у забезпеченні потреб ЗСУ.

 

Низький уклін українським волонерам, які забезпечили єднісь фронту і тилу. Які допомагають стати на ноги вимушеним переселенцям та пораненим військовим. Цю силу не здолати нікому.

 Разом переможемо!

********

 

Сьогодні ми знову на фронті. Бо жодні обставини вже не здатні зупинити механізм допомоги ЗСУ, який створила наша команда.

 

Зустріч із 10 армійським корпусом — поза планом, але я їй дуже радий. Саме в цей день я мав би знаходитися у Вашингтоні для важливих переговорів щодо постачання Україні озброєння. Поки доведеться справлятися своїми силами.

У цьому вантажі 5 вантажівок TATRA, 5 прально-душових комплексів, квадрокоптери DJI Mavic – усе, що так потрібно цим хлопцям.

 

Символічно, що на фронті ми саме у День волонтера. Ще 10 років тому, на Майдані, наша команда приєдналася до волонтерського руху. Чи міг я собі уявити, що лише за два останні роки ми привеземо на фронт техніки та допомоги на майже 4 000 000 000 грн? З них «Справа Громад» зібрала 600 000 000 грн. І це ще початок.

 

Я ж, все-таки, більше вважаю себе благодійником — і пишаюся, що моїй родині вдалося вкласти 3 400 000 000 грн у цю справу.

 

Тільки з надійним тилом наша армія здатна перемагати. Разом — переможемо!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День волонтерів. Зеленський привітав усіх причетних