Євген Марчук мав безсумнівний статус «важковаговика»

22:26, 05.08.2021
Євген Марчук мав безсумнівний статус «важковаговика»

Євген Марчук від початку свого довгого шляху у владі мав безсумнівний статус «важковаговика» - з ним рахувалися, поважали і остерігалися.

Пішов з життя Євген Кирилович Марчук…незадовго до 30 річчя державної незалежності Україна втратила одного із творців її фундаменту, відданого захисника національних інтересів, досвідченого політика й державного діяча.

 

У новітній історії написані сотні сторінок про унікальну роль Євгена Марчука у створенні ключових інституцій національної безпеки, у формуванні розуміння джерел зовнішніх і внутрішніх загроз для суверенітету, у пошуку стратегії успіху України.

 

Сьогодні українська політика втратила одну із великих фігур. Євген Марчук від початку свого довгого шляху у владі мав безсумнівний статус «важковаговика» - з ним рахувалися, поважали і остерігалися. Політиків такого масштабу – одиниці.

 

Внесок Євгена Кириловича у будівництво Української держави, його ідеї, особистий приклад назавжди лишаються в історії і обов’язково матимуть повагу та визнання наступних поколінь громадян, молодих політичних лідерів, урядовців і офіцерів. 

 

Щиро співчуваю у цій гіркій втраті дружині Ларисі Олексіївні, всій родині, друзям і близьким, сотням колег, однодумців і соратників, які в різний час мали честь бути разом в одній команді з цим надзвичайно обдарованим і сильним чоловіком.