Слуги Народу готові до росту цін і девальвації гривні

23:45, 14.07.2020

Слуги Народу готові до росту цін і девальвації гривні після емісії. Емісія гривні складе більше 25% від загальної грошової маси, в обігу з початку 2020 року частка готівки виросла на 18% і НБУ довелося надрукувати 64 млрд грн.

 

«Ми за незалежність Нацбанку, але... гривня повинна впасти бодай до 30 грн/дол», - а це вже Президент Зеленський особисто, під час нещодавньої поїздки і зустрічі з чернівецьким бізнесом.

 

«До кінця тижня запропоную парламенту кандидатуру нового глави НБУ. Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України», - повідомив Зеленський керівнику МВФ Георгієвій, яка, мабуть, здивувалася з останньої фрази не менше, аніж від попередньої.

 

Ну, і щоб усі сприймали юного Президента серйозно: сьогодні він міг звільнити Ситника, але відклав це рішення.

 

А от Смолію пощастило менше: Президент захотів і його звільнив, аби призначити суворого криворізького технократа-самостійника. Такий собі, Янукович-light.

 

А що про це все думають наші співгромадяни?!

 

Вони в легкому здивуванні, яке на букву «А» розпочинається і на «Ї» закінчується:

 

88% українців проти девальвації гривні, майже 90% українців певні, що зростання цін і девальвація гривні вигідні насамперед олігархам, 94% українців заперечили тезу своїх слуг, що «ціни зростають надто повільно і мають рости швидше».

 

Пересічного українця вже навчили попередні кризи: їх зарплати у своєму рості ніколи не встигають за ростом цін. І якщо на початку 90-х частка ВВП на українську душу населення дорівнювала 35% ВВП на громадянина ЄС, то нині - лише 22%.

 

Приклад Лівану, який зовсім нещодавно був взірцевим у відмові від співпраці з МВФ і безконтрольній емісії для окремих зелених ідеологів - навіть наводити не буду, достатньо увімкнути телевізор.

 

А що ж думає Захід і наші колеги з МВФ?

 

«He is going slightly mad», - стверджують про президента України ті, хто все ще вважає себе другом України і якому ми не байдужі.

 

«Як він міг підписувати Меморандум з МВФ і сам його порушувати через декілька тижнів після отримання першого траншу?», - здивовано перепитують окремі наївні дипломати, які вперше зіткнулися з «Україною в кварталі» і не знають, що таке Президент-Зек, який на балалайці ще не так дримбав...

 

«Це - катастрофа, після якої знову доведеться починати все спочатку тим, хто не емігрує», - коротке резюме тих, хто переймається.

 

П.С. До речі, керівниця МВФ зробила інші висновки з розмови з Зеленським. Вона - поділяє емоції українців від того, що коїться...