Про коронавірус, Ухань, літак, патріотизм

16:46, 20.02.2020
Про коронавірус, Ухань, літак, патріотизм

Не хотів нічого писати і говорити про ситуацію, що відбувається навколо повернення літака з Уханя в Україну.


Але, зараз стільки з'явилось моралістів і спеціалістів, що таки напишу декілька думок про цю ситуацію.


1. Про коронавірус вже знають в Україні напевно всі і знання всіх налякало і лякає.
2. Головною причиною тих негативних наслідків, які ми всі в Україні спостерігаємо є некомпетентність і невігластво чинної влади.
3. Говорив і повторю, що крім країни агресора-сусіда найбільшою загрозою для майбутнього України є невігластво і некомпетентність влади.


4. Я не читав і не чув жодних аналогічних випадків в інших країнах з евакуацією їхніх громадян з Китаю.
5. Але, слід зазначити, що вилітали за ними, як правило, військові літаки і на карантин їх розміщували на військових базах, у Франції точно так і було і в США.
6. Тобто ніяких карантинів у містах чи селах.


7. Весь процес евакуації і розміщення на карантин був публічним і повідомлявся заздалегідь.
8. Тому, коли так звані моралісти звинувачують жителів Львівщини, Тернопільщини, Полтавщин у дебільності і називають їх нелюдями, то видається, що ці визначення адресовані не на ту адресу.


9. А стосовно навішування ярликів на регіони країни і у черговий раз порушення мовного питання, то таке, на мою думку, можуть робити тільки довбо.йоби, які скоріш за все і голосували за Зе-команду. До речі, не виключено, що саме прихильники Зе і не вірять вже Зе.
10. Моя пропозиція дуже проста, не варто публічно заявляти, що готові прийняти евакуйованих до себе, бо знаєте, що це ж неможливо, просто допоможіть їм матеріально та їхнім сім'ям, якщо не шкода коштів і краще зробіть це тихо, спокійно і без галасу на весь Фейсбук..

 

Політтехнолог Віталій Бала, Фейсбук, 20.02.2020