Херсон – знеструмлено, на Тернопільщині – горів промисловий об’єкт

09:26, 16.10.2024
Херсон – знеструмлено, на Тернопільщині – горів промисловий об’єкт

Ліквідація пожежі на промисловому об’єкті на Тернопільщині. (Фото: ДСНС Тернопільщини)

У Херсоні зранку 16 жовтня 2024 року зникла електроенергія.

 

Як інформує УМ, про це 16 жовтня повідомив у телеграм-каналі начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко

 

"Попередньо, знеструмлене все місто. Причини з’ясовуються", - уточнив він.

 

Більше інформації Мрочко не повідомив, втім вона, за його словами, буде оновлюватися. (Додамо, що напередодні президент Володимир Зеленський провів засідання енергетичної Ставки).

 

Також у ніч на вівторок російські окупанти завдали удару по промисловому об’єкту у Тернопільській області, внаслідок чого спалахнула масштабна пожежа.

 

Про це 16 жовтня повідомив голова ОВА В'ячеслав Негода у Telegram

 

"Під час нічної атаки ворог завдав удару по одному з промислових об'єктів на території області, внаслідок чого виникла масштабна пожежа", - написав очільник області.

 

До ліквідації наслідків удару залучили 45 рятувальників на 12 одиницях спеціальної техніки та 12 поліцейських на 4 одиницях спецтехніки.

 

 "Завдяки злагодженим і професійним діям співробітників ДСНС, Нацполіції, пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати. Загиблих та травмованих немає", – підсумував Негода.

 

Загалом, у цю неспокійну ніч росія атакувала Україну 136 ударними дронами: 51 збили, 60 локаційно втрачені, ще понад 20 у повітрі.

 

Як повідомляла УМ, Рашисти вгатили ракетами С-300 по Миколаєву: є загиблі, поранені та руйнування.