Заборону релігійних організацій пов’язаних з рф підтримують 80% українців - опитування

14:05, 15.10.2024
Заборону релігійних організацій пов’язаних з рф підтримують 80% українців - опитування

В Україні абсолютна більшість її громадян підтримують схвалений у серпні закон про заборону діяльності окремих релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ.

 

Як інформує УМ, про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

 

Так, 80% українців підтримують схвалення цього Закону. Не підтримують – 16%, а ще 4% не визначилися із своєю думкою".

 

Зазначається, що фактично у всіх регіонах переважна більшість українців підтримують ухвалений закон (від 71% на Сході до 83% на Заході).

 

Крім того, більшість українців – 61% – підтримують ідею, щоб в Україні існувала лише одна Православна Церква. Не підтримують – 16%, а для ще 20% це питання є байдужим.

 

Серед можливих варіантів об’єднання найбільшою підтримкою користується підхід, коли ієрархи та прості священники УПЦ МП приєднуються до ПЦУ і стають її частиною.

 

Більшість респондентів вважають, що таке приєднання можливе лише для ієрархів та простих священників УПЦ МП, які не заплямували себе зв’язками з Росією. Цей варіант підтримують 47% серед усіх респондентів та 66% серед тих, хто визначився з думкою з цього питання.

 

 

Нагадаємо, що 20 серпня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій", що забороняє діяльність релігійних організацій, які пов'язані з РФ.

 

А 24 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією.

 

Як повідомляла УМ, Наша Церква – завжди відкрита для всіх.