Половина від усіх снарядів рф: КНДР постачає росії до 3 млн боєприпасів на рік

09:07, 05.10.2024
Половина від усіх снарядів рф: КНДР постачає росії до 3 млн боєприпасів на рік

Російська армія стаа залежною від пінічнокорейських боєприпасів після візиту Путіна до КНДР на початку цього року.

Північна Корея постачає половину снарядів, які використовує росія. Йдеться про приблизно три мільйони боєприпасів на рік.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Times із посиланням на дані західної розвідки.

 

Попри те, що багато снарядів виявляються несправними, їхня кількість дозволила росії досягати стабільних успіхів на полі бою. Російська армія стаа залежною від пінічнокорейських боєприпасів після візиту Путіна до КНДР на початку цього року.

 

У перші роки війни союзники росії не хотіли активно постачати їй зброю. Однак зусилля Путіна зі створення антизахідної коаліції мають результати та впливають на поле бою, пише The Times.

 

Водночас посилаючись на джерела в західній розвідці газета стверджує, що російська армія щодня втрачає 1 200 військових, з них — 480 у боях за місто Покровськ, що на Донеччині.

 

Газета The Washington Post повідомляла, що Північна Корея з серпня 2023 року по січень 2024 року могла передати Росії приблизно 1,6 млн артилерійських боєприпасів. За цей період з Росії до КНДР прибуло понад 74 тисячі метричних тонн вибухівки.

 

14 червня міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік в інтервʼю Bloomberg говорив, що КНДР відправила до Росії контейнери, які можуть вмістити майже 5 мільйонів артилерійських снарядів, але Москві потрібно більше. Західні медіа повʼязували перший візит Путіна за 24 роки в Пхеньян саме с цим.

 

18 червня лідер Росії відвідав Північну Корею та зустрівся з її очільником Кім Чен Ином. Вони підписали договір про стратегічну співпрацю. Договір зобовʼязує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.

 

Після цього КНДР відправила в Росію «елітну військову тренувальну делегацію». Reuters з посиланням на державні медіа Північної Кореї повідомляє, що це стало першим військовим обміном між двома країнами після того, як лідери підписали угоду про тіснішу військову співпрацю.

 

Офіційний Сеул на тлі посилення звʼязків між Росією і КНДР також заявив, що «не матиме жодних перешкод у допомозі летальним озброєнням Україні», якщо Росія буде постачати КНДР високоточну зброю.

 

Як повідомляла УМ, Рубікон перейдено: КНДР відправить інженерні війська на ТОТ України.